مشاوره حقوقی رایگان - ساقط شدن خیار غبن

در چه صورت غبن ساقط میشود وقتی تفاوت خرید و اصل کالا افحش است در چه صورتی ممکن است ساقط شود، اگر کالا مستعمل بوده باشد و دیگر افت قیمت نداشته باشد یا افزایش قیمت چگونه خیار غبن ساقط است و آیا بعد از تامین دلیل که من متوجه این فاحش بودن شدم چند روز فرصت دارم اقدام نماییم؟

پاسخ ها :

محمود سن سبلی

جناب آقای محمود سن سبلی:

با سلام. خیار غبن با تراضی متعاقدین قابل اسقاط است. معمولا در اکثر قراردادها ساقط می شود. در صورت اسقاط خیار غبن تفاوتی میان غبن فاحش و افحش نیست.
خیار غبن پس از علم به آن فوری است و تشخیص اینکه فورا عمل به خیار کرده اید یا نه بر طبق نظر عرف جامعه بر عهده قاضی است و قانون تعداد روزهای آن را مشخص نکرده.

حمید قلیزاده

جناب آقای حمید قلیزاده :

سلام . چنانچه در قرارداد مدت فسخ معين شده باشد به اصطلاح شرط فسخ گفته ميشود و بعد از إتمام مدت خيار فسخ ساقط است . در ساير موارد مثلا خيار حيوان و بيع خيار فسخ سه روز است . در غير اين موارد مدت فسخ عرفي است و در قانون مدني عنوان شده خيار فسخ به محض اطلاع مغبون فوري است و تشخيص فوري بودن با ملاك عرفي ان به تشخيص مرجع قضايي است .