مشاوره حقوقی رایگان - زمین زراعی

سلام. پدربزرگم سال 1355 فوت کرده، از همان زمان پدرم تنهایی ملک پدری هم 10هکتار اضافه کرده از زمینهای بایر و هم روی ملک زحمت زیاد کشیده زمینها را آباد کرده و حفظ کرده، رعیتی کرده، عموم از نوجوانی سال 57رها کرده رفته شهر برای خودش زندگی اساسی درست کرده، مال از زمینها هیچ درآمدی جز نگهبانی و زحمت نداشته ایم، تا اینکه از سال 80 به بعد دولت گندم واردات را از خارج قطع و به کشاورزان وسیله کشاورزی و وام و افزایش قیمت گندم و گوشت را انجام داد، که ملک کشاورزی ارزش پیدا کرد، حالا بعد از حدود 30سال عموم اومده ادعای مالکیت میکنه، آیا ما با استشهاد محلی که در سال 62 و 67 گرفته ایم اثبات مالکیت کل ملک را بکنیم؟ با تشکر فراوان

پاسخ ها :

حبیب رزوانی

جناب آقای حبیب رزوانی :

با سلام،صرفا نسبت به زمین هایی که پدر بزرگ شما داشته و مدرک و سند دارد میتواند اقدام کند،آن هم به همان مساحت و میزان، البته اثبات با کسی است که ادعای ارث دارد، شما تصرف دارید و مالک هستید مگر خلاف آن ثابت شود.

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

درود بر شما
اگر زمین در ملکیت پدر بزرگ شما بوده باشد عموی شما هم به میزان پدرتان ارث می برد و احیا و آبادی زمین، موجب نمی شود که عموی شما هیچ سهمی نبرد. حالت های مختلف وجود دارد عموی شما باید اثبات کند که این ملک متعلق به پدر بزرگ شماست تا سهم ببرد و سند اراضی کشاورزی هم به صورت های مختلف است که برای ارائه راهکار مناسب تر توضیحات بیشتری از ناحیه شما لازم هست. در مجموع بدون مشورت وکیل اقدامی نکنید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر پدرتان بتوان ثابت کند که پدرش در زمان حیات زمین‌ها را به وی بخشیده در این صورت برادرش نمی تواند ادعایی داشته باشد و اینکه زمین‌ها چندین سال است در دست وی بوده می تواند دلیل مالکیت وی باشد.
در غیر این صورت باید سهم برادرش را بدهد و ادعایی نگهداری و نگهبانی از زمین پذیرفته نیست و حتی عموی شما می تواند اجرت المثل ایام تصرف این چند سال را که پدرتان استفاده کرده مطالبه کند.