مشاوره حقوقی رایگان - دیون متوفی

سلام
اخیرا از پدر من که چند سال پیش فوت شده اند، زمینی را با یک نفر قولنامه میکند و بایت قسط اول چکی را از ایشان میگیرد. بعد از مدت کوتاهی پشیمان شده شفاها معامله را با ایشان بهم میزند و چک ایشان را نقد نمیکند. و بعد از مدتی، زمین را به کس دیگری با ثبت سند قطعی میفروشد.
خریدار اول با همان قولنامه بعد از مدتی شکایت کرده و حال دادگاه حکم اولیه رو داده که زمین به اسم ایشان شود. سوالات من این هست که :
1- تکلیف قسط دوم قرارداد و چکی که نقد نشده چه میشود؟ البته الان حدود 9 سال از اون قرارداد میگذره و مبالغ اون قرارداد الان بسیار ناچیز شده
2- اگر خریدار دوم زمین شکایت کند ایا وراث باید خسارت را بدهند؟
ممنونم

پاسخ ها :

يارالله  ياري

جناب آقای يارالله ياري :

سلام ، با توجه به اینکه قرارداد باطل شده و طرف دعوی از قراردادی که قبلا مابین پدر شما و طرف قرارداد باطل شده ادعای حقی می کنند دادخواست اعلان بطلان قرارداد مطرح کنید و از طرفی چنانچه قصد ابطال قرارداد ندارید می توانید چک و اقساط معوقه را مطالبه کنید و در صورت اینکه وراث از مورث خود ارثی برده باشند به میزان ترکه جواب گوی دیون متوفی هستند و در صورت اینکه از متوفی هیچ گونه ارثی نبرده باشید اجبار در پرداخت نیست.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

شما اگر تابت کنید پدرتان وجهی نگرفته میتوانید مطالبه ثمن معامله را داشته باشید و خسارت دومی از شما گرفته میشود