مشاوره حقوقی رایگان - توهین استاد به دانشجو

با سلام. وقت بخیر. بنده در دوره کارشناسی با یکی از اساتید پروژه درسی برداشتم (2 واحدی) و دفاع هم کردم و نمره ام عالی شد. با استادم مشورت کردم از این پروژه مقاله می‌شود داد یا نه. ایشون گفتند خیر و بعد از مدتی اطلاع دادند که در حیطه پروژه مقاله ای جدید شروع کنیم و ... محاسبات را تماما بنده شروع کردم و پیش بردم و بعد از چند هفته ای ایشون تیک تایید زدند و درستی مطالب را تایید کردند. تایپ کردم و در نهایت ایشون چند نمودار و مقدمه اضافه کردند. اسم بنده دومین نفر بود. قرار بود مقاله را به کنفرانس بفرستم ولی ایشون جواب ندادند و در نهایت خودشان ارسال کردند و منم ارائه دادم ولی چون ایشون فرستاده بود، نویسنده اصلی ثبت شدند ولی در هر حال، در گواهی پذیرش اسم هر دو مون هست‌
بعد از مدتی تو اینترنت متوجه همان مقاله مشترکمون شدم که همون استاد یک هفته بعد از کنفرانس به مجله ... فرستاده بود و با اضافه کردن چند خط، مقاله را به اسم خودشان چاپ کردند بدون اطلاع به بنده و اسمی از من نبود.
از اون موقع دیگه ارتباطشون با من قطع شد و منم با استاد دیگری شروع به کار کردم و در مجله کار جدیدی را چاپ کردیم و من از مقاله کنفرانسی اولی استفاده کرده بودم و با ذکر منبع که مجله خارجی بود و رفرنس کنفرانسی را حذف کرده بودند.
حالا همان استاد اول به من زنگ زدند که سرقت علمی کردی. بنده هم گفتم مقاله کنفرانسی منم هست و شما برخلاف آیین نامه اخلاقی، مقاله مشترکمون رو به اسم خودتون تو مجله چاپ کردید. ایشون هم برگشتند و با القابی بد مثل کج فهم، نادان بنده رو مورد خطاب قرار دادند و تهدید هم کردند که نخواستم آیندت رو خراب کنم و در نهایت گفتند تقصیر منه استاده به تو بها دادم و وقت گذاشتم و الان فکر میکنی مشکل مملکت رو حل کردی با مقاله ات. دیگه به من زنگ نزن و پیام نده و گوشی رو قطع کردند.
لطفا راهنمایی کنید چیکار کنم؟ تمام محاسبات و ایمیل ها رو دارم و صداشون ضبط کرده دارم.
مقاله ای که به اسم خودشون چاپ کردند رو میشه باطل کرد و میشه ازشون بخاطر توهین شکایت کرد؟
ممنون

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر شرایط به گونه ای که مطرح کردید به اثبات هم برسد میتوانید به جرم سرقت ادبی شکایت کنید

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

بله بخاطر توهین امکان پیگیری وشکایت وجود دارد ولی صدای ضبط شده در قانون جز امارات است ودلیل محسوب نمی گردد اما قابل استناد است درخصوص سرقت ادبی وعلمی باارایه ادله اثبات ادعا می توانید شکایت کنید مرجع شکایت از سرقت ادبی در تهران : دادسرای فرهنگ و رسانه می باشد
مرجع شکایت از سرقت ادبی در شهرستان : دادسرای عمومی و انقلاب است .
جرم سرقت ادبی از جمله جرائم با جنبه عمومی است اما رسیدگی به آن منوط به شکایت شاکی خصوصی است .