مشاوره حقوقی رایگان - تصرف عدوانی و تخریب دیوار مشترک

ضمن عرض سلام
همسایه ضلع شرقی من سال قبل اقدام به ساخت و ساز کرد. در این حین دیوار مشترک بین ما توسط ایشان تخریب شد، در سند مالکیت ما ذکر شده از شرق ملک محدود به پی اشتراکی است و در سند مشتکی عنه هم ذکر شده ملک از غرب محدود به پی اشتراکی است. حال آنکه دیواری که روی این پی بوده بخش اعظمی از آن توسط بنده کشیده شده بوده و شاهد هم بنای آن است. حال به دلیل تخریب و تصرف عدوانی طبق قانون 690 و 677 شکایتی مطرح نمودم و دادستان هم بدون تضمینی دستور توقف ساخت و ساز تا پایان پرونده را از ٣ ماه قبل داده است، هم اکنون در دادگاه کیفری، مشتکی عنه مدعی شده که دیوار را خودشان بنا نموده اند و متعلق به خودشان بوده. قاضی پرونده هم به بنده هشدار داده که در صورت شکست در پرونده، مشتکی عنه می تواند مطالبه خسارت جهت جلوگیری از عملیات ساخت شان بگیرند.

1. با توجه به اینکه در تامین دلیل کارشناس رسمی دادگستری غصب زمین بنده را ذکر کرده و دادستان هم این دستور را صادر کرده آیا می توانند مطالبه خسارت جهت جلوگیری از ساخت و ساز داشته باشند؟

2. در سند پی اشتراکی است ولی بیشتر دیوار توسط بنده حدود 20 سال پیش کشیده شد و بنا هم شهادت داده. آیا این دیوار مشترک حساب می شود؟

3. آیا اگر کارشناس دیگری مجدد تصرف را تایید کند، مشتکی عنه به بازگشت دیوار مشترک به وضع سابق محکوم می شود؟

سپاسگزارم

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است؛ و امکان ارائه پاسخ به این شکل کلی وجود ندارد.