مشاوره حقوقی رایگان - استرداد قولنامه و پرداخت پول

با سلام بنده سال ۸۵ یک قولنماه ۳دانگ منزل به یک شخصی با بت پرداخت مبلغ جریمه تعزیراتی ک به نام بنده نبود ولی از لحاظ وجدانی باید پرداخت میکردم دادم قولنامه فروش سه دانگ بدون قید هیچ ظمانت یا امانتی و تعداد دو فقره چک هر کدام به مبلغ ۱۰ میلیون ک قرار شد جریمه تعزیرات رو چون صاحب کامیون حمل بار قاچاق بودند و بار از بنده پرداخت کنند و طبق رسید بانکی مبلغ جریمه نزد من امده و اصل پولشون رو دریافت کنند ک متاسفانه در طول این ده سال از تحویل دادن رسید بانکی پرداخت جریمه و مدارک بنده امتناع ورزیده زیر قولنامه هم اسم شاهد ننوشتیم فقط امضای بنده فروشنده و اون شخص خریدار و مهر امضای بنگاه دار ک ملک مورد نظر قبل قولنامه هم در رهن بانک بوده است لذا طرف بعد ۱۰ سال الان شکایت بر الزام به سند برای بنده کردند و اونم کل منزل رو در صورتی ک طبق قولنامه ۳ دانگ نوشتیم منم اظهار داشتم رسید پرداختی جریمه رو به من بدین طبق رسید پولتون رو دریافت کنین البته اظهار نامه براش بعد شکایتش فرستادم و در زمان تنظیم قولنامه یکی از دوستانشون حضور داشتند ک قولنامه صوری وجنبه ضمانت دارند و تز ان شخص هم بنده استشهادی گرفتم ک تایید کردند این قولنامه و دوفقره چک بابت ضمان بودند حالا چه باید بکنم بنده

پاسخ ها :

دادراه

دادراه:

استان :

آن فرد برای کل منزل شما نمی توانند ادعایی کنند زیرا در قولنامه 3 دانگ نوشته شده و همچنین قولنامه به دلیل نداشتن شاهد اعتبارش نزد دادگاه مخدوش است. شما می توانید با شهادت صاحب بنگاه و دوست ایشان مبنی بر جنبه ضمانت داشتن قولنامه از خود دفاع کنید. اگر مدرکی داشته باشید که نشان دهد که چک ها بابت تضمین بوده است به طور مثال در روی چک بابت ضمانت را قید کرده باشید و یا در قرارداد و برگه جداگانه ای این موضوع را قید کرده باشید و یا به شهادت شهود می توانید استناد کنید. بهتر است شما در ابتدا دادخواست استرداد چک ها را بدهید. همچنین توصیه می شود حتما وکیل بگیرید.