مشاوره حقوقی رایگان - زمان تحویل خودرو در مبایعه نامه

با سلام سوال آن است که در مبایعه نامه خودرو، تاریخ تحویل خودرو از فروشنده به خریدار، چه زمانی قید شود. فرض کنید قیمت توافق شده برای یک خودرو 100 میلیون تومان بوده و 10 میلیون تومان در زمان تنظیم مبایعه نامه به خریدار تحویل شده باشد. سه سناریوی زیر را در نظر بگیرید:
1- در مبایعه نامه قید شود که 90 میلیون الباقی در زمان تنظیم سند به فروشنده تحویل خواهد شد و خودرو پس از تنظیم سند به خریدار تحویل خواهد شد. در این صورت خودرو پس از خروج از مرکز تعویض پلاک، دارای پلاکی به نام خریدار بوده حال آن که تا زمان تنظیم سند توسط فروشنده تردد خواهد کرد. این امر می تواند برای خریدار مخاطره آمیز باشد. مگر آن که فروشنده و خریدار توافق کنند تا زمان تنظیم سند، خودرو در یک پارکینگ متوقف شده و نصف قبض پارکینگ در دست هر یک از طرفین باشد. (دو قبضه کردن پارکینگ)
2- در مبایعه نامه قید شود که 85 میلیون در زمان تعویض پلاک و 5 میلیون الباقی در زمان تنظیم سند به فروشنده تحویل شود و خودرو پس از تعویض پلاک تحویل خریدار شود. در این صورت با توجه به اینکه برگ سبز به نام خریدار صادر شده است و طبق قولی برگ سبز به جای سند خودرو کافی و معتبر است، ممکن است خریدار برای دادن مبلغ 5 میلیون الباقی همکاری نکرده و فروشنده را درگیر دادرسی کند.
3- در مبایعه نامه قید شود که الباقی 90 میلیون در زمان تعویض پلاک تحویل فروشنده شود و خودرو پس از تعویض پلاک تحویل خریدار شود. در این صورت ممکن است فروشنده برای تنظیم سند همکاری لازم را با خریدار را نکند و ادعا کند که طبق روایت دادستانی کل کشور برگ سبز که به نام خریدار صادر شده است همان سند خودرو است.
ما در مبایعه نامه طبق کدام سناریو عمل کنیم؟ توجه دارید که روز تعویض پلاک و تنظیم سند یکروز نمی تواند باشد چون شرط لازم برای تنظیم سند آن است که کارت خودرو به نام خریدار به منزل او پست شده باشد که لازمه اش تعویض پلاک است.

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

درود قابل بررسی و می بایست تمام جهات بررسی و گفتگوی طرفینی را می طلبد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام پاسخ سوال شما مفصل است در دادراه تماس بگیرید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

مدارک شما جهت اظهار نظر دقیقی باید بررسی گردد