مشاوره حقوقی رایگان - دیه

باسلام. میخواستم بدونم مبلغ دیه به روز محاسبه می‌شود و مقصر بودن یا نبودن با بیمه ثالث تاثیری در مبلغ دیه دارد

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

ماده 490 قانون مجازات اسلامی مقرر داشته است:

درصورتی که پرداخت کننده بخواهد هر یک از انواع دیه را پرداخت نماید و یا پرداخت دیه به صورت اقساطی باشد، معیار، قیمت زمان پرداخت است مگر آنکه بر یک مبلغ قطعی توافق شده باشد.

ماده13 قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395/02/2 مقرر می دارد:

بیمه‌گر یا صندوق حسب مورد مکلفند خسارت بدنی تعلق‌گرفته به شخص ثالث را به قیمت یوم‌الاداء و با رعایت این قانون و سایر قوانین و مقررات مربوط پرداخت کنند. بیمه‌گر، در صورتی‌که خسارت بدنی که به زیان‌دیده پرداخت نموده بیشتر از تعهد وی مندرج در ماده (8) این قانون باشد، می‌تواند نسبت به مازاد پرداختی، به صندوق رجوع یا در صورت موافقت صندوق در حسابهای فیمابین منظور کند مشروط بر اینکه افزایش مبلغ قابل پرداخت بابت دیه منتسب به تأخیر بیمه‌گر نباشد.بیمه ثالث از بابت پرداخت است وبستگی به قرارداد شما دارد وتاثیری در خود مبلغ دیه ندارد.مبلغ دیه بستگی به نوع جراحات واسیب وارده دارد که پزشکی قانونی مشخص می نماید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام بیمه به نرخ روز است و بله تاثیر دارد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام. بله مبلغ دیه طبق قیمت روز تعیین خواهد شد و

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
به نرخ روز باید تادیه گردد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
دیه به نرخ روز است و تقصیر تاثیری در میزان دیه شخص ثالث ندارد