مشاوره حقوقی رایگان - سند رهنی

سلام وقت بخیر، بنده در ازای یه قرارداد کاری، مبلغ 420 میلیون پول به یه نفر دادم و ایشون به عنوان ضمانت، سند آپارتمانی که مادرش صلح کرده بوده بهش، در دفترخانه و به صورت رسمی، در رهن من قرار دادن، ولی ایشون به تعهدات خودش عمل نکرد و بنده از طریق دفترخانه ای که سند رهنی صادر شده بود، اجرائیه گرفتم. الان حدود 4 ماهی میشه که پرونده در جریان هست، در واقع پرونده به این مرحله رسیده که ارزیابی ملک صورت گرفته و منتظر اعلام تاریخ مزایده هستم، ولی ظاهرا به دلیل اینکه سند صلحی بوده و شرایط زیر در سند قید شده: 1-مصالح مادام الحیات خود حق فسخ دارد و در صورت تمایل به فسخ، بدون هزینه انجام خواهد شد ( هر چند فسخی تا این لحظه صورت نگرفته و اینکه در مورد حق انتقال، چیزی در سند قید نشده که مثلا متصالح حق انتقال به غیر را ندارد )، 2- پس از فوت مصالح، مورد صلح تابع عین و متعلق به متصالح خواهد بود.
با وجود دو شرط فوق، اداره ثبت شک و تردید داره که آیا ملک میتونه مزایده گذاشته بشه یا نه!! ضمن اینکه اداره اجرای مربوطه، قبلا از اداره کل این مورد رو استعلام کرده و پاسخ اداره کل این بوده که: تا زمانی که مصالح برای فسخ اقدام نکند، ادامه عملیات اجرایی بلامانع خواهد بود، با این وجود باز هم اداره اجرای مربوطه، سردرگم از این موضوع، برای مزایده اقدامی نکرده...

سوال بنده از شما اینه که: آیا کلیت موضوع و شرط صلح، برای بنده مشکلی ایجاد میکنه؟
و اگر به فرض اینکه مزایده گذاشتن این ملک ممکن نباشه، آیا میتونن به ازای طلب بنده، از سند آپارتمان به نام من بزنن؟؟

پاسخ ها :

الهه دشتی

سرکار خانم الهه دشتی:

شرط صلح تنها در صورتی که مصالح زودتر فسخ اعلام نماید برای شما مشکل ایجاد خواهد کرد .برای تنظیم سند مشاعی ابتدا باید از طریق دادگاه مطالبه ی طلب حکم بگیرید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام سندی که به صورت عقد صلح عمری با حق فسخ برای مصالح به متصالح منتقل شده است ، و متصالح ملک را در رهن دیگری قرار داده ،
اصلا قابل مزایده نخواهد بود زیرا هم
مصالح ، تا زمان فوت ، مالک منافع است و هم مصالح حق فسخ عقد را خواهد داشت
ولی

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
قابل مزایده نخواهد بود مصالح مالک منافع می باشد در واقع با فوت مصالح ملکیت عین و منافع برای متصالح مستقر می گردد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
پاسخ سوال شما قبلا توسط اینجانب وهمکاران ارائه شده است