مشاوره حقوقی رایگان - خودزنی

ایا خودزنی در سربازی جرم است وقتی ثابت شود مشکلات روحی دارم و اگر مورد تهدید نظامیان قرار گرفتم چه کنم؟

پاسخ ها :

عبدالصمد محمدی مقدم

جناب آقای عبدالصمد محمدی مقدم :

خودزنی یا تهدید به خودزنی توسط نظامیان برای معافیت یا انتقال یا کسب امتیاز جرم و به موجب ماده 51 قانون مجازات نیروهای مسلح قابل مجازات است عذرهای اعلام شده موجه نمی باشد.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
بله جرم است .
نیروهای مسلح > قانون مجازات طبق قانون جرایم نیروهای مسلح
ماده 51 - هر نظامی که برای فرار از کار یا انجام وظیفه و یا ارعاب و تهدید فرمانده یا رئیس و یا هر مافوق دیگر یا برای تحصیل معافیت از خدمت و یا انتقال به مناطق مناسبتر و یا کسب امتیازات دیگر عمداً به خود صدمه وارد آورد یا تهدید به خود زنی نماید یا به عدم توانایی جسمی یا روحی متعذر شود و بنا به گواهی پزشک نظامی یا پزشکان قانونی تمارض او ثابت گردد و یا در انجام وظایف نظامی بی علاقگی خود را در موارد متعدد ظاهر کند به نحوی که در تضعیف سایر نیروهای نظامی مؤثر باشد، علاوه بر جبران خسارت وارده به ترتیب زیر محکوم می گردد:
الف - هر گاه در مقابل دشمنان باشد چنانچه عمل وی موجب اخلال در نظام و یا شکست جبهه اسلام گردد به مجازات محارب و در غیر این صورت به حبس از دوتا ده سال.
ب - هر گاه درزمان جنگ باشد و در مقابل دشمنان نباشد، به حبس از یک تا پنج سال.
ج - در سایر موارد به استثناء مواردی که صرفاً تخلف انضباطی محسوب می شود به حبس از سه ماه تا یک سال.
تبصره - مرتکبان جرایم مذکور در نتیجه اعمال فوق از هیچ امتیازی برخوردار نمی گردند و خدمت خود را مطابق مقررات انجام خواهند داد مگر آن که ادامه خدمت به هیچ وجه مقدور نباشد.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام بله جرم است و به دادگاه نظامی منتقل می شوید