مشاوره حقوقی رایگان - جریمه دیرکرد تخلیه ملک مسکونی توسط مستاجر در شرایط شیوع کرونا

با سلام و احترام.

در شرایط کنونی شیوع کرونا، با توجه به قبول افزایش 25 درصدی اجاره بها مسکن از طرف مستاجر ولی عدم پذیرش این امر از جانب موجر به بهانه افزایش بیشتر اجاره بها در سال 1400 ، موجر خواهان تخلیه ملک مذکور میباشد. حال با این اوصاف و با توجه به گذشت حدود یک ماه از اتمام مدت قرارداد، آیا باز هم مستاجر مکلف به پرداخت جریمه دیرکرد قید شده در قرارداد است یا خیر ؟؟؟ و اینکه این مبلغ روزانه دیر، علاوه بر اجاره ماهانه عادی که پرداخت میشده است یا فقط صرف مبلغ روزانه دیرکرد منظور است ؟؟؟ و اینکه موجر حق برداشت و کسر مبلغ اضافه تر از روی ودیعه رهن را به بهانه گرانتر شدن اجاره مسکن دارد یا خیر ؟؟؟

با تشکر

پاسخ ها :

میترا جوادپور

سرکار خانم میترا جوادپور :

با سلام
طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا شما بعنوان مستأجر می‌توانید به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک مورد اجاره خود مراجعه کنید و 25 درصد ودیعه یا اجاره بها را به حساب قوه قضاییه واریز کنید و وقتی این پرداخت انجام شد آنموقع قرارداد اجاره خود به خود تمدید می‌شود
و نیازی به جریمه دیر کرد نیست.
البته ممکن هست فرایند تمدید قرارداد اجاره با شکایت موجر به مانع برخورد کند یعنی بعد از اقدامات مستأجر برای تمدید قرارداد اگر موجر برای تمدید قرارداد مراجعه و قرارداد رو تمدید کند که قرارداد تمدید می‌شود و اگر هم نیاید قرارداد به صورت خودکار یک سال دیگر هم تمدید می‌شود. اما اگر موجر به یکی از شرایط مصرح در مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا به شورای حل اختلاف درخواست تخلیه بدهد. این شرایط باید بررسی و رسیدگی بشود و اگر این شرایط اثبات شود حتی اگر آن 25 درصد هم واریز شده باشد، پول به مستأجر عودت داده می‌شود و تخلیه انجام میشود .
توصیه میشود شرایط مصوبه را به دقت مطالعه بفرمایید .
موفق و پیروز باشید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
مبلغ 25 درصد را به صندوق دادگستری واریز نمایید تا خودکار تمدید گردد مگر در صورت اثبات استثناعات ستاد کرونا

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام شما باید در شورا درخواست تمدید قرارداد اجاره با افزایش مبلغ 25 درصد را مطرح نمایید و جریمه دیرکرد خسارات به شما تعلق نمی گیرد مگر ..
جهت نیاز به مشاوره تماس بگیرید