مشاوره حقوقی رایگان - در خصوص مبایعه نامه فروش منزل

با سلام، و عرض ادب احتراماً عرض کنم بیش از 3 سال پیش، منزل خود را ( به ثمن 41 میلیون تومان ) به شخصی طی مبایعه نامه دفتر معاملات املاک فروختم. خریدار که از همسایگان 25 ساله من بود با هماهنگی با اینجانب در روز امضای مبایعه نامه هیچ پولی نداد و ولی قرار شد حدود دو ماه بعد 36 میلیون تومان به حساب من واریز کند و در زمان تحویل هم 5 میلیون تومان به مستاجر خانه بایت عودت پول پیش بدهد (در مبایعه نامه هم آمده) اما برخلاف توافق فی مابین حدود دوماه بعد فقط18 میلیون از طریق واریز به حساب بنگاه دار پرداخت کرد و دیگر هیچ پولی نداد اما شروع به پخش شایعه و تهمت به اینجانب در سطح محله و بعضی ادارات کرد و بعد از دوماه دادخواست فسخ معامله با دلایل واهی به طرفیت بنده مطرح که بعد از حدود دو سال نیم دادخواست نامبرده رد و تجدید نظر هم رد دادخواست شد. اینجانب هم در همان جلسه اول یا دوم رسیدگی، برای احقاق حق و اثبات عدم صحت تهمت های خریدار ، دادخواست دعوای متقابل با موضوع الزام به انجام تعهد ارایه کردم. که دادنامه محکومیت خریدار به انجام تعهد صادر و بعد از اعتراض نامبرده تجدید نظر هم دادنامه اولیه را تایید کرد. و حدود بهمن ماه 99 خریدار ملزم به پرداخت مابقی ثمن معامله و روزی 20000 تومان تاخیر در انجام تعهد شد. ( اما هنوز (شهریور 1400) پولی پرداخت نشده است). حال بعد از گذشت بیش از 3 سال از مبایعه نامه و رد دادخواست خریدار مبنی بر فسخ معامله، نامبرده با حساب سرانگشتی و اطلاع از گران شدن هفت یا هشت برابری قیمت مسکن، اعلام می کنند که منزل را با همان مبلغ قولنامه (مربوط به سه سال پیش) و پرداخت جریمه روزی 20000 تومان می خواهم. لذا از آنجا که واقعاً برای من که یک کارمند ساده هستم با این مبلغ حتی نمی توانم یک منزل رهن کنم و یک ظلم میباشد ، دو سوال از محضر شما دارم : اولاً: آیا میتوانم علاوه بر محکومیت قبلی خریدار که پرداخت مابقی ثمن معامله و مبلغ 20000 تومان قید شده در مبایعه نامه برای دیرکرد در انجام تعهد است، به نوعی مبلغی بابت ضرر و زیان وارده به اینجانب ناشی از هفت یا هشت برابر شدن قیمت مسکن از خریداری که با زرنگی در موقع مبایعه نامه پول را به من نداد و با آن پول در این مدت کار کرد ( نامبرده همان زمان به من پول نداد ولی یک منزل در محله دیگر خریداری کرد) و الان که قیمتها بالا رفته خواهان همان منزل به قیمت سه سال پیش است را از وی مطالبه کنم؟ ثانیاً : آیا می توانم با توجه به جمیع جهات درخواست فسخ مبایعه نامه را داشته باشم؟ ( لازم بذکر است خریداری تاکنون فقط 18 میلیون پول داده و در مبایعه نامه هیچ اشاره ای به تاریخ تحویل خانه نشده و از طرف دیگر ملک فروخته شده شامل دو منزل قدیمی بوده که با تغییر جزیی به صورت مشترک استفاده شده و دارای عوارض نوسازی هستند که یکی از انها بنام همسرم و دیگری به نام اینجانب است اما در قولنامه فقط همسرم امضاء کرده و من امضا نکرده ام ولی در جلسات دادگاه در دفاع از دادخواست به طرفیت اینجانبان ، به قاضی گفته بودیم که اینجانب به همسرم اذن فروش داده ام و قاضی هم همین موضوع را به وکیل خریداری که در دادخواست اشاره شده بود منتقل کرد و در کنار سایر موارد مطرح شده برای فسخ معامله که در دادخواست خریدار به طرفیت اینجانبان بود رد شد.) در صورت امکان راهنمایی فرمایید. ممنون

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام بله شما میتوانید درخواست مطالبه ضرر و زیان نمایید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اولا وجه التزام قراردادی شما حکم ضرروزیان را خواهد داشت ومازاد بران مستحق نیستید
ثانیا حق فسخ هم ندارید چون شما با تقدیم دادخواست الزام به ایفا تعهد به طرفیت خریدار عملا خودرا ملتزم به اجرای مفاد قولنامه کرده ایید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
امکان فسخ قرارداد وجود ندارد می توانید ضرر و زیان خود را مطالبه کنید