مشاوره حقوقی رایگان - فروش آپارتمان و سکونت یک ساله فروشنده در ازای مبلغ باقیمانده معامله جهت تحویل

آپارتمانی خریداری کردم مبلغی بابت تحویل کلید مونده بود فروشنده در طول معامله ارتباط با بنگاه را قطع کرد بعد از سند زنی یک نفر آشنایش را آورد و به عنوان شاهد متنی را به عنوان قرارداد اجاره پشت مبایعه نامه بصورت دستنویس نوشت و سه نفرمان امضا کردیم قرار شد بعوض پولش یکسال تمام تا تاریخ 1400/5/30 در آپارتمان سکونت داشته باشد ضمن اینکه بیش از 15 سال در این محل ساکن بوده . از چند ماه قبل از اقدام به فروش در هزینه های بازسازی مشاعات با ساکنین همکاری نکرده و بلافاصله بعد از روز سندزنی تلفنم را به تمام ساکنین داده و اعلام کرده که کلیه های هزینه ها با مالک جدید است و اوایل تیر هم پیام فرستاده که موتور کولر هم سوخت و هزینه اش با شماست و منزل را اجاره دهید و پولم را برگردانید چون پیامهای غیر منطقی و خارج از شرایط مبایعه نامه و توافق نامه دستنویس فی مابین ایشان را جواب نداده ام پیش دستی کرده و اظهاریه هم به تاریخ 1400/4/10 فرستاده و مدعی شده که یکسال است معطل برگرداندن پولش می باشد که اظهاریه غیر واقعش را نیز پاسخ ندادم . آیا با توجه به عدم تحویل ملک از سوی ایشان به من و کنار گذاشتن مشاور املاک و نبود صورتمجلس تحویل آپارتمان و وسایل و منصوبات مربوطه و نیز سکونت نزدیک به 16 ساله ایشان در این آپارتمان هزینه هایی که به عمد در خصوص نگهداری و تعمیر مشاعات همکاری نکرده و معطل کرده تا به من بفروشد و یا هزینه سوختن موتور کولر مورد مصرف سالیان متمادی توسط فروشنده با ایشان است یا من؟ علاوه بر این در متن دستنویس قید گردیده که یکماه قبل از اتمام قرارداد هماهنگی و همکاری شود برای کرایه به غیر توسط فروشنده ( مستاجر فعلی ) علاوه بر این زمان عمل به توافق اجاره نرسیده که ایشان مدعی شود . می خواهم به ایشان اعلام کنم که برگشت یکجای پول قرض الحسنه در عوض تحویل کلید آپارتمان و تحویل لوازمات و منصوبات بصورت صحیح و سالم می باشد . این اعلام به چه صورت باشد بهتر و وجهه قانونی تر دارد مثلا از طریق بنگاه یا طریق مناسب دیگر که راهنمایی بفرمایید چون اصلا به ایشان اعتماد ندارم که سو استفاده نکند . نحوه تحویل پول به چه صورت باید باشد که برایم مشکل درست نکند و بعد از گرفتن پول نتواند بازی در بیاورد؟ هزینه تعمیرات مربوط به آپارتمان و مشاعات را که همکاری نکرده می توانم از پول پیش کم کنم ؟ پوزش فراوان از طولانی شدن مطلب و سپاس بسیار از حسن توجه حضرتعالی .

پاسخ ها :

سمیه جدی گلی

سرکار خانم سمیه جدی گلی :

از بابت اجاره بها میتوانید از وی شکایت کنید. هزینه سوختن موتو‌کولر درصورتی میتوانید به وی رجوع کنید که تقصیر وی را اثبات نمایید. پاسخ دقیق به سوالتان نیازمند بررسی دقیق اسناد و‌مدارک شما میباشد