مشاوره حقوقی رایگان - الزام به تنظیم سند و حق شفعه

در تاریخ 94/1/25 یک زمین در فشم با متراژ 8150 متر را با مبلغ 300 میلیون تومان بیعنامه ای با دوست صمیمی خود بدون حضور شاهد نمودم که با پرداخت 30 میلیون تومان همزمان با بیعنامه که در بیعنامه هم قید شده و اخذ رسید با دست خط او منعقد شد و بر روی نقشه ای که در سال 85 به درخواست همین دوستم صورتجلسه تحویل تنظیم کردیم که خودم و دوستم و چند تن از دوستان ما نیز به عنوان شاهد ذیل صورتجلسه امضا نمودند در طی همان سال تمام مبلغ را بصورت بانکی به او پرداخت کردم ولی او به بهانه مشکلات نقشه برداری به دلیل سند حد و حدودی دفترچه ، از انتقال دفترخانه ای سر باز زد البته چون دوست بودیم با خانواده هایمان اکثر اخر هفته ها در ویلای باغ بودیم اما در سال 97 دوباره به اسرار من برای انتقال رسمی اقدام کردیم و چون گفت پول ندارد من مجدد حدود سی میلیون تومان با عنوان هزینه دیوارکشی که بین ما طبق بیعنامه 93 مشترک باید پرداخت میشد بابت سهم خود دادم ولی باز ایشان بدلیل مشکلات مالیاتی اذعان نمود ممنوع المعامله میباشد و چون بخاطر چشم در چشم بودن نمیتوانستم از او شکایت کنم کم کم رفت و امدم را با او و حتی به باغ کم کردم و بعد از یکسال با یک اظهارنامه که در ان تاریخ دفترخانه مشخص نموده بودم شروع به اقدام قانونی کردم و بعد از مراجعت به باغ فهمیدم او با بیعنامه دو قطعه 500 متری را بدون صورتمجلس تفکیک نموده و از انها پول گرفته حال میخواهم بدانم.
ایا با شکایت الزام ، ایا میتوان باعث صدور حکم دادگاه به میزان 3 دانگ خریداری شده خودم شود؟
دوم اینکه ایا میتوانم برای حق شفعه خود اقدام کنم و سهم ان دو خریدار جدید را با حق شفعه بخرم ؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

بله می توانید
البته موضوع شما باید با مشاهده قرارداد بررسی بشود