مشاوره حقوقی رایگان - شکایت دارنده چک (کسی که اولین برگشت به نام او هست) از ضامن (امضای پشت چک)

با سلام
احتراما؛ بنده چک 100 میلیون تومان را که در وجه شخص (الف) بوده و ایشان ظه نویس کرده و به بنده (ب) داده است را میتوانم علیه امضا کننده پشت چک که به عنوان ضامن پشت چک را امضا نموده است شکایت کنم؟
یا فقط کسی که چک در وجه او صادر شده فقط میتواند از ضامن شکایت کند؟
ممنون از پاسخ تون

پاسخ ها :

مرجانی        حجت اله

مرجانی حجت اله :

باسلام وعرض ادب
ازآنجاییکه ضمانت امر تبعی بوده لذا ضامن فقط درمقابل کسی که از اوضمانت کرده مسوول هست نه شخص دیگری درفرض مزبور چون ضامن ازشخص الف ضمانت کرده پس شما میتوانیدعلیه شخص الف دادخواهی کنید نه ضامن