مشاوره حقوقی رایگان - حق عبور - حق ارتفاق - ضرر به حریم خصوصی

سلام خسته نباشید. در روستا دارای ملکی میباشم که اگر بصورت طولی آنرا در نظر بگیریم، وسط این ملک خانه‌ ای تقریبا 35 ساله داریم، جلوی این خانه منتهی میشود به پرتگاه، نرسیده به پرتگاه راه عبور همسایه‌ مان میباشد که بخاطر اینکه پسر عموی پدرم است و از قدیم به او اجازه شفاهی برای عبور و مرور داده‌ایم و همچنین لوله آب و گاز در همین جاده جلوی خانه‌ مان عبور کرده است، قبلا توان مالی تغییر مسیر را نداشتیم اکنون مسیر پشت خانه را بصورت یک جاده 6 متری بازگشایی کرده‌ ایم و از همسایه‌ مان خواستیم که از آن عبور کند ولی او قبول نمیکند (اضافه میگردد همسایه‌ مان در قولنامه‌ای 80 متر از خیابان اصلی روستا به سمت خانه خود جاده دارد ولی 80 متر به ملک ما که قبل از ملک او میباشد نمیرسد و یکبار هم تهدید کرده بود که اگر راه من را ببندید آن 80 متر را خواهم بست) ما نمیخواهیم راه او را به کلی ببندیم ولی به دلیل نداشتن حریم خصوصی (حیاط دربست) و عبور افراد نامحرم، از جلوی خانه مسکونی و داشتن خواهرهای مجرد به همراه مادر پیر که شاید موی سرشان ناخواسته پیدا شود میخواهیم خیابان را تغییر دهیم، آیا با وجود همه‌ی این شرایط مخصوصا وجود خط لوله گاز، ما میتوانیم بصورت قانونی خیابان را از جلوی خانه به پشت خانه تغییر دهیم، (لطفا راهنمایی کنید بشدت درگیر این موضوع هستم)

پاسخ ها :

اکبر نصر

اکبر نصر :

استان :

سلام اگر بیش از 5 سال این جاده احداث شده و ایشان از این راه رفت و امده می کرده برای ایشان این حق ارتفاق وجود داشته و شما فقط می توانید جلوی مسیر دیوار بنا کنید هرچند غیر ممکن به نظر برسد