مشاوره حقوقی رایگان - فریب در ازدواج

درود.
من به تازگی متوجه شدم که خانومم تحت پوشش بهزیستی هست و معلول جسمی حرکتی شدید مادرزادی هست. با این که عقد هستیم و عروسی نکردیم دو سال هست این مسئله رو از من پنهان کرده بود تا متوجه شدم. ایشون که میگویند من مشکلی ندارم. رفتم تهران به پزشک مراجعه کردم. کمر ایشان 25 درجه انحراف دارد و به سادگی قابل دیدن هست. این انحراف رو در پیاده روی هم مشکل دارد در ضمن نزدیکی هم داشتیم اما من خونی ندیدم و ایشون باکره نبودند. چطور میتونم ثابت کنم که ایشون باکره نبودند؟
به بهزیستی هم مراجعه کردم که گفتند بچه دار شدن ایشون 50 - 50 هست. یا مادر کشته میشود یا بچه. آیا میتونم این مسئله رو به عنوان فریب در ازدواج مطرح کنم؟ چطور میتونم اثبات کنم که ایشون قبل از عقد و بعد از عقد به من این مسئله رو نگفته است؟ آیا اینکه ایشون باید ثابت کنند که گفتند؟ در ضمن حدود دو ماه هست که هیچ ارتباطی با هم نداریم.

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
فریب در ازدواج به معنای خاص ، یک عنوان کیفری است که در ماده 647 قانون مجازات اسلامی(تعزیرات) پیش بینی شده است و مجازات نیز برای آن تعیین شده است ،موضوع مورد اشاره نمیتواند از مصادیق فریب در ازدواج به معنای خاص باشد .
چون بزه فریب در ازدواج با امیدوار کردن طرف مقابل به داشته های غیر واقعی محقق میشود ، اما اگر مشمول عیوب مصرح در ماده 1124 قانون مدنی باشد یا عقد بر مبنای صفت خاصی به وقوع پیوسته باشد چنانچه در ماده 1128 قانون مدنی نیز به آن اشاره شده است ،میتواند از جهات فسخ نکاح باشد .
موفق باشید