مشاوره حقوقی رایگان - آیا وکالت نامه کاری به شخصی که خود نیز درموضوع وکالت ذینفع بوده مشمول اجرت دستمزدحق الوکاله میگردد .

با سلام ، در سال 1383 حدود 13 سال قبل ، تعداد 22 نفر ( کارمندان دولت ) از مالکین یک قطعه زمین حدود یک هکتاری واقع در داخل شهر رشت برای تحدید حدود املاک خود و نقشه برداری و تفکیک قطعات و گرفتن سند تک برگ برای هر یک از قطعات مذکور ، اقدام و تصمیم جمعی می گیرند که هزینه های امورات مربوطه را تا حصول نتیجه نهایی در هر مرحله از امورات ثبتی به نسبت سهم خود بلافاصله پرداخت و تسویه حساب نمایند و تعداد 3 نفر از همکاران بازنشسته از جمع مالکین مربوطه که خود نیز در این موضوع ذینفع و مالک قطعات خود بوده اند را با دادن وکالت نامه کاری در محضر رسمی برای پی گیری امورات مربوطه منتخب می نمایند و نیز به علت تبرعی بودن و ذینفع بودن افراد منتخب شده، در متن وکالت نامه کاری نیز اصلاً سخنی از دستمزد و اجرت یا حق الوکاله کاری مطرح نگردیده بود تا اینکه در سال 1392 کلیه مراحل کاری تکمیل و پرداخت ها انجام شد و اسناد مالکیت هر یک از مالکین به نام صاحبان صادر شد و موضوع کاملآ خاتمه یافت، سپس احدی از نمایندگان مورد نظر بعد از شش سال در سال جاری 1396 به علت غرض ورزی و خصومت شخصی با وکالتنامه کاری مربوطه به دادگاه دادخواست و شکایت برده و درخواست دستمزد و حق الوکاله از مالکین یکی از قطعات موصوف می نماید و از دادگاه درخواست کارشناس رسمی دادگستری در امور حسابداری نموده و کارشناس حسابداری نیز بدون توجه به مفاد متن وکالت نامه کاری و به طور ناشیانه ، دستمزد ماهیانه تعیین و برای حدود نه سال ( 1383-1396 ) دستمزد و حق الوکاله ای به میزان حدود 25 میلیون تومان برای هر وکیل تعیین و تقویم می نماید و پرونده مطروحه را به چالش می اندازد و موضوع مورد اعتراض واقع شده و فعلآ بلاتکلیف مانده، حال اساتید گرامی و محترم این امور ارائه طریق و راهنمایی فرمایید چگونه باید بر اساس اصول شرع و قانون واقعیت را افشا نمود و جلوی این اجحاف و سؤ استفاده و زیاده خواهی فرد سودجو را گرفت .!؟ یدالله فوق ایدیهم

پاسخ ها :

مهدی  پور مشهدی هاشم

جناب آقای مهدی پور مشهدی هاشم:

با سلام مستفاد از ماده قانون مدنی این شما هستید که باید تبرعی بودن را با دلیل اثبات نمایید
لذا در صورت وجود دلایل در اینخصوص اعلام بفرمایید تا پاسخ بدهم.

محمدرضا   تعلیمی

جناب آقای محمدرضا تعلیمی:

با سلام:
اصولا وکالت در قوانین و مقررات عقدی بدون مزد محسوب نشده فلذا اگر قرارداد جداگانه ای که نشان دهنده این بوده باشد که این وکالتها بدون مزد میبایست انجام بشود و در حال بدون توجه به آن دادگاه حکم صادر نماید شما حق اعتراض خواهید داشت. راه اثباتی دیگری که میشود پیشنهاد داد این است که در صورت وجود شهود در این رابطه میتوانید از دادگاه برای اثبات ادعای خود از آنان استفاده نمایید. موفق باشید