مشاوره حقوقی رایگان - نقص مدارک

سلام. بنده زمینی مسکونی بصورت قولنامه با استعلام شهرداری گرفتم 8ماه قبل. این زمین 12بار بصورت قولنامه ای دست به دست فروخته شده تا به من رسیده . من موقع خرید متوجه نشدم که دو تا از قولنامه های قبلی تو مدارک من وجود نداره. و الان شخصی که نزدیک من چندتا زمین داره قولنامه هایی که تو مدارک من نیستش پیش ایشونه و مدعی اینه که این قولنامه ها مربوط به یکی از زمینهای ایشونه. البته صاحب این قولنامه های گم شده رو پیدا کردم که صورت جلسه کردن هیچ زمینی به ایشون نفروختن و این فرد از روی این قولنامه ها جعل کرده. الان باید چکار کنم. دستمم خالیه نمیتونم وکیل بگیرم. بهترین راه چیه ؟ قیمت زمینمم الان 2برابر شده. ایا میتونم معامله را بهم بزنم و پولم را به نرخ روز بگیرم؟ اینم بگم تو مدارک من فردی قبلا مالک بوده و با فرد مدعی اسناد من دست به یکی کردن که در نزدیک من زمینی موجوده بلاتکلیفه که اونو به اسم خودشون درست کردن. یعنی در واقع این فرد با این اسناد دو تا زمین فروخته. محض رضای خدا راهنمایی کنید چکار کنم. ضمنا بنگاهی که معامله کردم نقص داشتن مدارک را قبول داره و حتی فروشنده زمین هم قبول داره و میگه ناخواسته پیش اومده. اما قبول نمیکنه زمینو پس بگیره. ادرس زمینم نصرت اباد قزوین هستش

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
اگر جعل سند زمین و فروش مال غیر به شما اثبات گردد ، میتوانید وفق ماده یک قانون راجع به فروش مال غیر ناظر به ماده یک قانون مجازات مرتکبین اختلاس ،ارتشاء و کلاهبرداری از فروشنده شکایت کنید و درصورت اثبات به تحمل یک تا هفت سال حبس و رد مال و جزای نقدی معادل مبلغ دریافتی محکوم خواهد شد و در چارچوب ضرر و زیان ناشی از جرم میتوانید وجه پرداختی را نیز به نرخ روز مطالبه کنید .
درغیراینصورت باید با طرح دعوی به طرفیت فروشنده و کلیه ایادی قبلی ،دادخواست اثبات مالکیت و الزام به تنظیم سند رسمی انتقال و درصورتیکه ملک به شما تحویل داده نشده باشد ،الزام به تحویل مبیع به دادگاه تقدیم کنید .
موفق باشید.