مشاوره حقوقی رایگان - خسارت ناشی از نشت لوله فاضلاب در آپارتمان

با سلام. ما در طبقه اول یک بلوک ده طبقه هر طبقه سه واحد جمعا سی واحدی زندگی می کنیم. چندی پیش زمانی که در منزل نبودیم هنگام ورود به منزل مشاهده کردیم از توالت و حمام و حتی آبراه روشویی فاضلاب همزمان بیرون زده و خوشبختانه فروکش کرده است ( این مورد چندین بار اتفاق افتاده بود) و به طور متوالی بوهایی به شدت غلیظ و غیر قابل تحمل از توالت، حمام، روشویی و آشپزخانه بیرون میزد. ما موضوع را چندین بار به هیات مدیره و مدیر داخلی حضوری و کتبی گزارش کرده و مدام پیگیر شدیم ولی متاسفانه ترتیب اثر ندادند. تا این که یک روز فاضلاب 29 واحد همزمان از توالت، حمام و روشویی به درون واحد سرازیر شد و کلی خسارت به درب ها، نقاشی واحد ... و اثاثیه و وسایل واحد وارد کرد. چاه بازکنی با فنر 25 متری نتوانست آن را باز کند. در حالی که این فنر آغشته به کثافت و نجاست فاضلاب هنگام کار کرد به علت طول بیست و پنج متری از توالت و روشویی در پذیرایی در حرکت بود که به در و دیوار و ... خسارت وارد کرد و با آن ابعاد نتوانست باز کند. بالاخره مشخص شد که گرفتگی فاضلاب در محوطه بلوک بوده و خیلی دورتر از دسترس فنر چاه بازکنی قرار دارد بالاخره با کندن محوطه و انداختن فنر مسدودیت رفع گردید. نکته دیگر این که در پیلوت و حدودا یک متری زیر واحد ما در لوله فاضلاب دریچه ای به قطر لوله فاضلاب به عنوان سوپاپ اطمینان جهت موارد اضطراری و این چنینی تعبیه شده است که متاسفانه آن دریچه توسط هیات مدیره به وسیله درپوش مسدود شده است و اگر آن جا مسدود نمیشد هنگام حادثه و گرفتگی، فاضلاب از دریچه بیرون میزد و به واحد ما نمیرسید. حال علی رغم هشدارهای قبلی و عدم اقدام به موقع هیات مدیره علاوه بر تهدید جانی خانواده بنده از لحاظ بهداشتی و روحی روانی در این بحبوحه کرونا، کلی خسارت مالی نیز به بنده وارد شده است و هیات مدیره اظهار می دارد خسارت شما اصلا ربطی به هیات مدیره و مجتمع ندارد در حالی که چندی قبل از بابت تعمیر آسانسورها نزدیک به یک میلیون و هفتصد هزار تومان از بنده پول گرفتند در صورتی که ما طبقه اول هستیم و اصلا از آسانسور استفاده نمی کنیم و گفتند چون از مشاعات است باید پول بدهید و ما پول مورد درخواستی را دادیم. اکنون خسارتی که از بابت سرازیرشدن فاضلاب 29 واحد بلوک به واحد ما وارد شده چگونه میتوانیم بگیریم و به استناد کدام قانون و ماده و یا اصلا مطابق اعلام مدیر داخلی هیات مدیره و مجتمع در این خصوص هیچ گونه مسئولیتی ندارد؟ خواهشمند است راهنمایی به فرمایند. با تشکر لازم به ذکر است زمانی فوران فاضلاب به واحد ما کنترل شده که لوله کش با چند آچار گردن کلفت درپوش دریچه و سوپاپ اطمینان مورد اشاره را به زحمت بار کرد و فاضلاب به پیلوت سرازیر شد و سپس با کندن محوطه و انداختن فنر لوله بازکنی رفع مسدودیت و گرفتگی شد.

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام . طبق ماده 2 و 4 قانون تملک آپارتمانها
و ماده 1 و 2 و 3 و 4 آیین نامه قانون تملک آپارتمانها هزینه های مربوط به تعمیر لوله های ساختمان ( لوله آب برق گاز فاضلاب ) جز مشاعات است و بر عهده تمام مالکان ( به نسبت قسمت اختصاصی هر واحد به مجموع قسمت های اختصاصی تمام واحد ها ) می باشد
و در صورت نپرداختن هزینه تعمیرات به شما ، می توانید در شورا (اگر مبلغ کمتر از 20 میلیون تومان باشد) یا دادگاه ( اگر مبلغ بیشتر از 20 میلیون تومان باشد ) علیه مدیر ساختمان دادخواست مطالبه وجه هزینه ها و هزینه دادرسی و خسارات را اقامه نمایبد