مشاوره حقوقی رایگان - فسخ معامله معاوضه ملک

سلام 5 سال پیش خانه ای با آپارتمان نوساز طبقه آخر معاوضه گردیده و‌ هر دو ملک به طرفین با آگاهی کامل تحویل و در حال سکونت میباشند در مورد انتقال اسناد بلحاظ اینکه سند خانه در رهن بانک بوده
فروشنده وکالت بلاعزل داده و متعاملا چون آپارتمان خلاف نقشه پروانه احداث گشته و فاقد پایان کار و سند تفکیکی میباشد فروشنده یک فقره چک به میزان مبلغ مورد معامله از بابت ضمانت تنظیم سند به خریدار داده و در پشت مبایعه نامه چنین توافق گشته که چنانچه بخاطر مشکلات قانونی شهرداری فروشنده آپارتمان نتواندسند بنام خریدار بزند چک قابل اجراست و هیچگونه توافقی جهت فسخ معامله معاوضه بعمل نیامده و در جای خالیه همه تبصره های چاپی مبایعه نامه کلمه توافقی قید شده
علیهذا ماده 100 شهرداری علارقم اینکه با ارجاع موضوع احداث مازاد بر نقشه پروانه آپارتمان مورد معامله از سازمان نظام مهندسی ساختمان گواهی عدم خلافی و تایید استحکام‌ بنا با رعایت کلیه مباحث و آیین نامه های اجرایی 2800 دریافت کرده همچنین کلیه هزینه ها و عوارضات مربوط به تخلف احداث آپارتمان مورد معامله را از سازنده دریافت نموده نهایتا متاسفانه بنا حق حکم تخریب صادر کرده که به تایید دیوان در آمده اکنون آیا معامله قابل فسخه یا فقط چک قابل اجراست ؟

پاسخ ها :

جعفر حسین پور

جعفر حسین پور:

استان :

اگر مال مورد معامله تخریب شود در حکم تلف است و معامله باطل است لیکن از باب عدم اجرای تعهد چک قابل وصول است