با توجه به جانبازی پدر، امکان برقراری مستمری برای فرزند پسر تنها در صورتی وجود دارد که طبق رای کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی، دچار «ازکارافتادگی کلی و دائم» شناخته شوید که مانع از اشتغال شما باشد. صرفِ داشتن معافیت ماده ۳۳ بند ۳، به تنهایی مجوز دریافت مستمری نیست و باید حتماً این وضعیتِ ناتوانی کامل توسط پزشک معتمد سازمان تایید شود.
اصل برخورداری از مزایای فرزندان ایثارگران برای شما وجود دارد اما اینکه بتوانید از طرح جایگزینی استفاده کنید، به نوع طرح و شرایط دستگاه اجرایی بستگی دارد.
اگر منظور شما معافیت سربازی از طریق تجمیع امتیاز ایثارگری پدر است، مطابق ماده ۲۱ آیین نامه اجرایی معافیت ایثارگران، هر یک درصد جانبازی و هر یک ماه حضور در جبهه یک امتیاز دارد و سی امتیاز می تواند موجب معافیت یک فرزند شود. بیست درصد جانبازی به اضافه چهارده ماه جبهه، در صورت تایید رسمی، جمعا سی و چهار امتیاز است.
استفاده از این امتیاز منوط به تایید بنیاد شهید و مرجع صادرکننده سابقه جبهه، مصرف نشدن امتیازات برای فرزند دیگر و احراز سایر شرایط نظام وظیفه است. بازنشسته بودن پدر از استانداری مانع محسوب نمی شود.
با وجود جانبازی ۲۰ درصدی پدر و سابقه جبهه، احتمالاً مشمول طرح جایگزینی نمیشوید؛ برای اطلاع دقیق، با بنیاد شهید استعلام کنید.