درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - خودرو

سلام. من و مادرم مقداری از پول ماشین و به حساب همسرم واریز کردیم و این آقا هم ماشین شو فروخت گذاشت رو پول من و از همکارش ماشین و خرید و مستقیم فروشنده به اسم من وکالتنامه داد و سند و پلاک به اسم من خورد الان داریم جدا میشیم همسرم رفته شکایت کرده که هبه کرده ماشین و آیا میتونه پس بگیره البته من ماشین و به اسم پدرم کردم

پاسخ ها

با توجه به جزئیاتی که گفتید، احتمال موفقیت همسرتان در گرفتن ماشین بسیار ضعیف است. وکالت دادن فروشنده مستقیم به شما و خوردن سند به نام شما، این معامله را "خرید" محسوب می‌کند نه هبه (بخشش).برای رد ادعای هبه، در دادگاه باید این دو نکته را اثبات کنید:

1. حیله بودن انتقال: این‌که پول را از حساب شما و مادرتان داده‌اید (نه از مال همسر) و او فقط یک واسطه واریز بوده، نشان می‌دهد هبه‌ای در کار نبوده است. رسید واریزی‌ها و شاهدی که فروش را تأیید کند، مدرک شماست.

2. انتقال به پدرتان: حتی اگر دادگاه هبه را قبول کند (که ضعیف است)، شما بلافاصله ماشین را به پدرتان منتقل کرده‌اید. طبق قانون، وقتی "عین مال موهوبه" از دست شما خارج شود (فروش یا انتقال)، دیگر نمی‌شود از هبه رجوع کرد.دفاع شما در دادگاه مستحکم است. روی "وجود پول خودتان" و "انتقال بعدی سند" تاکید کنید.

احتمال آن اندک است زیرا نیازمند اثبات هبه و صوری بودن انتقال بعدی است

با درود قابل اقدام و پیگیری است 

ادعای هبه از سوی همسر با توجه به اینکه سند رسمی از ابتدا به نام شما تنظیم شده و مالکیتی برای ایشان ثبت نشده فاقد مبنای قانونی است و ایشان باید اثبات کند مبالغ پرداختی هبه بوده، در حالی که شما با استناد به مدارک مالی می‌توانید مشارکت در خرید را اثبات نمایید و انتقال سند به نام پدرتان نیز با توجه به اینکه خودرو در ملکیت شما بوده و طبق ماده ۸۰۳ قانون مدنی با انتقال عین موهوبه به ثالث، حق رجوع از هبه ساقط می‌گردد، معتبر بوده و از شمول دعوای ابطال سند خارج است.

سلام خیر نمیتواند

با توجه به توضیحات خیر امکان رجوع از هبه وجود ندارد 

اگر سند، پلاک و مالکیت خودرو به نام شما بوده و بخشی از پول خرید را نیز خودتان و مادرتان پرداخت کرده‌اید، صرف ادعای همسرتان مبنی بر هبه بودن خودرو برای پس گرفتن آن کافی نیست. او باید در دادگاه هبه و حق رجوع خود را ثابت کند. همچنین اگر قبل از طرح دعوا، خودرو به‌طور قطعی به نام پدرتان منتقل شده باشد، بازپس‌گیری و رجوع از هبه  برای همسرتان دشوارتر خواهد بود و تصمیم نهایی با دادگاه است.

با سلام و احترام.هبه میان زوجین قابل رجوع است تا زمانیکه عین موهوبه (خودرو) از ملکیت شما خارج نشده باشد خواه قهرا خواه ارادی.لذا مستند به ماده ۸۰۳ قانون مدنی،حتی اگر ایشان به هبه نیز استناد نمایند،چون شما مالکیت را به پدرتان منتقل نموده اید،نمیتوانند خودرو را از شما مسترد نمایند.

 

با سلام اگر قبل از ارسال اظهارنامه رجوع از هبه شما خودرو را به نام پدرتان انتقال داده باشید امکان رجوع از هبه وجود ندارد از طرفی چون شما قسمتی از ثمن معامله را پرداخت کرده اید به این جهت نیز ممکن است دادگاه ادعای هبه را نپذیرد.

سوالات مرتبط

وکلای متخصص