مشاوره حقوقی رایگان - جعل مبایعه نامه توسط خریدار و بنگاه

به نام خدا
اینجانب یک واحد آپارتمان را در سایت اینترنتی برای فروش گذاشته بودم؛ که یک روز از طرف بنگاه که آگهی فروش من را در سایت دیده بود شروع کرد به مشتری آوردن که دومین مشتری که آورد خانه را پسندید. گفت بریم پای معامله من هم به اتفاق دایی ام رفتیم بنگاه برای نوشتن قولنامه و در هر مرحله ای، که به من پول میداد من از مبایعه نامه عکس میگرفتم. تا آخرین مبلغی که به من داد و جمع پرداختی های داده شده کلاً شد 52 میلیون تومان شد. قرار شد که الباقی پول بماند در زمان انتقال سند به خریدار در دفترخانه و روزی که رفتم تا انتقال سند بدم دیدم که یه چک 150 میلیونی آورده و مبلغ 48 میلیون را نزد خود نگه داشته تا زمان تخلیه. گفتم بهت چک تخلیه میدم که قبول نکرد. من هم سند را در دفترخانه به نام ایشان نزدم. که غروب همان روز به اتفاق بنگاه در خانه آمد و بنگاهی گفت قرارداد را طوری محکم نوشتم که خونه رو از تو بگیریم من هم گفتم برو از راه قانون اقدام کن. که تازه دیروز 99/06/24 بنگاهی با گرفتن کمیسیون خود به مبلغ یک و نیم میلیون تومان مبایعه نامه را به من تحویل داد که دیدم بله بعد از آخرین عکسی که من از مبایعه نامه گرفتم ایشان تا پنج سطر به مبایعه نامه اضافه کرده است حتی طوری که نوشته ها اضافه شده تا روی امضای دایی بنده که به عنوان شاهد امضا زده بود هم روی امضا نوشته اضافه کرده در صورتی که در آخرین عکسی که من دارم کاملاً معلومه که حتی جای خالی های وسط مبایعه نامه در عکس گرفته شده بنده خالی است. ولی الان جاهای خالی که به نفع خریدار است پر شده مثال ( ٪20 ثمن معامله ) اضافه شده به همراه متن زیر که بعنوان هر روز تاخیر در تحویل خانه به خریدار مبلغ 2000000 میلیون ریال به خریدار داده شود و کلیه هزینه های نقل و انتقال به عهده فروشنده می باشد و کلی از این ها که هیچ کدومش به نفع من نوشته نشده و اون جاهای خالی هم که موضوع به نفع من بود هیچی ننوشته و خالی باقی گذاشته و تمامی جمله هایی که بدون حضور بنده در بنگاه به اتفاق حظضر خریدار در هر سه نسخه اضافه کرده است در آخرین عکس من از مبایعه نامه کامل و واضح خوانا معلوم است. حالا که به خریدار میگم برو از من شکایت کن تا من هم به جرم جعل سند از تو و بنگاه شکایت کنم. میگه من نبودم که این ها را اضافه کرده حالا بنگاهی یک غلطی کرده تو بگذر ازش. گفتم پس چرا آخه هر چی که نوشته شده به نفع تو نوشته و همه رو به ضرر من نوشته. عجب. حالا با این تفاسیری که نوشتم. آیا میتوان به عنوان جعل سند و تغییر مبایعه نامه بدون حضور من از آن ها طرح دعوا و شکایت کرد و تقاضای فسخ معامله کرد و مبالغی که به من داده را بهش برگردونم؟ چون دیگه نمیخوام با این ها معامله کنم. چون فکر نیرنگ و کلک دارن دوست ندارم با آن ها معامله کنم. دلم چرکی شده یا بد اومده. 2- در صورت اثبات جعل و تقاضای کارشناس برای فهمیدن جعل صورت گرفته میتوان تقاضای فسخ کرد؟ معامله باطل می شود؟ 3- این موضوع کیفری است درسته یا حقوقی فقط میخوام بدونم که میتوانم معامله را فسخ کنم؟ ببخشید که طولانی شد. با تشکر از شما و دادراه

پاسخ ها :

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود: از موردی که پیش انده متاسفم . 1- بله تحت عنوان جعل میتونید از متصدی بنگاه شکایت کنید اما اتفاقی که افتاده برای شما حق فسخ معامله را ایجاد نمیکند. 2- اگر خریدار علیه شما دادخواست حقوقی جهت تحویل ملک و خسارات بدهد : در مورد تحویل ملک حکم به نفع ایشان صادر می شود و در مورد خسارات قراردادی شما در دادگاه حقوقی میتوانید ادعای جعل کنید و اگر پیشتر شکایت هم کرده باشید می توانید تقاضای صدور قرار اناطه به پرونده کیفری کنید که تا روشن شدن تکلیف پرونده کیفری صبر می کنند.