مشاوره حقوقی رایگان - بدهکار چک برگشتی

با سلام. به استحضار میرسانم، حدود 8 سال قبل مبلغ 44 میلیون تومن به شخصی در فواصل مختلف به عنوان قرض و به صورت وامی و با بازپرداخت اقساطی با نرخ 18 درصد سود بانکی تحویل دادم. که طرف مقابل به تعهدش در بازپرداخت عمل نکرد. من از ایشون 3 فقره چک 3 میلیون و 16میلیون به سر رسید اسفند 93 که اردیبهشت 94 هر دو فقره رو به علت عدم موجودی برگشت زدم. چک سوم به مبلغ 10میلیون تومن، به سر رسید اسفند 94، که روز سررسید برگشت زدم، تحویل گرفته بودم. ضمنا 15 فقره برگ سفته به ارزش 15میلیون تومن هم از طرف مقابل تحویل گرفته بودم. که سفته های مذکور را در اسفند 94 واخواست کردم. مدت 2 سال به طرف مقابل مهلت دادم. چون هیچ اقدامی نکرد،در تاریخ آبان 96 برای اولین بار از ایشون شکایت کردم و تقاضای اعسار از هزینه دادرسی دادم. که قاضی اعسارم رو رد کرد. اعتراضم رو به دادگاه تجدید نظر استان خوزستان فرستادم. آن جا هم اعسارم رو نپذیرفتن. به دلیل مشکلات مالی تا 19ماه بعد نتونستم شکایتم رو دنبال کنم. چون طرف مقابل در فرصتی که داشت بدهیش رو پرداخت نکرد، برای بار دوم در تاریخ خرداد 98 از ایشون شکایت کردم و حکم به محکومیت طرف مقابل به مبلغ 44 میلیون تومن بابت اصل خواسته، مبلغ 1860000تومن بابت خسارت دادرسی و خسارت تاخیر و تادیه رو قاضی از تاریخ 98/3/28 یعنی تقدیم دادخواست تعیین کرده بود،که من به این قسمت رای قاضی، اعتراضم رو به تجدید نظر استانم فرستادم. شعبه تجدید نظر ، تاخیر و تادیه 3 فقره چک ها رو از تاریخ سر رسید یعنی 93 و 94 و مبلغ سفته ها هم از تاریخ واخواست یعنی 94، محاسبه و تعیین کرد. نهایتآ پرونده به اجرای احکام رفت و محکوم علیه تقاضای اعسار داد. ولی با اطلاعاتی که به دست آوردم، متوجه شدم طرف مقابل یک پراید در سال 94 فروخته و فک پلاک کرده. در تاریخ 98/5/7 یعنی بعد از 41 روز که از ایشون شکایت کرده بودم، یک دستگاه تراکتور که به نام داشت به شخص دیگر فروخته و فک پلاک کرده. ضمنا فاکتور خرید یک دستگاه تراکتور که ایشون در نمایندگی در تاریخ 92/10/4 به نام خودش خریداری کرده رو نزد خودم دارم. همچنین تو 2 الی 3 سال قبل هم ماشین پرایدی خریده که به نام پسرش کرده. آیا با این توصیف قاضی محترم تقاضای اعسار ایشون رو قبول میکنه؟ آیا با انجام این معامله ها محکوم علیه قصد فرار از دین رو نداشته؟ آیا میشه از قاضی پرونده، تقاضا کرد، از محکوم علیه بخواهد قولنامه ماشین پراید که به نام پسرش کرده رو برای مشخص شدن و از طریق تاریخ خرید و تاریخ به نام زدن سند و پلاک خودرو و پرینت حساب ها که چه کسی مبالغ رو پرداخت کرده رو به دادگاه بیاورد؟ لطفا اگه امکان داره من را راهنمایی کنید. با سپاس فراوان.

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

خیر شما صرفا میتوانید بابت معامله به قصد فرار از دین از ایشان شکایت کنید