مشاوره حقوقی رایگان - ابطال سند رهنی بانک

با سلام و تشکر از راهنمایی شما.
من در مزایده ی یک زمین زراعی برنده شدم. (که این مزایده در سیستم تدارکات الکترونیک دولت صورت گرفت). این زمین توسط شخصی در بانک وثیقه گذاشته بود. ولی چون بدهی خود را پرداخت نکرد. بانک زمین را به تملک خود در آورد و آن را به صورت مزایده بفروش رساند. پس از برگزاری مزایده که من در آن برنده اعلام شدم. بانک با من تماس گرفت و گفت که باید مابقی مزایده را واریز نمایم. من مابقی اعلام شده را در زمان تعیین شده واریز نمودم. ولی در این زمان، صاحب قبلی زمین در دادگاه بانک را شکایت کرد و با گرفتن دستور موقت جلوی نقل و انتقال زمین را به من گرفت. حالا بانک به من می گوید که باید درخواست عودت وجه پرداختی به بانک را ارائه نمایم. و اصل پول خود را دریافت نمایم. در این جا من خیلی ضرر خواهم کرد.
سوال من این است که ایا صاحب قبلی زمین می تواند سند رسمی بانک را باطل نماید؟
اگر مالک قبلی بدهی خود را پرداخت نماید ایا بانک می تواند زمین را به او برگرداند؟
آیا بانک می تواند بعد از این همه تشریفات مزایده را باطل کند؟

پاسخ ها :

هادی میرزایی

جناب آقای هادی میرزایی :

سلام بانک تابع تصمیمات محاکم دادگستری می باشد چنانچه سند رهنی به هر دلیلی اعم از عدم رعایت مقررات بانکی از سوی دادگاه ابطال شود بانک موظف است که ملک را به صاحب آن بازگرداند و شما صرفاً برای پس گرفتن پول خود و چنانچه خسارت از ناحیه بانک به شما وارد شده می توانید طرح دعوی خسارت نماید