مشاوره حقوقی رایگان - توهین و افترا

با سلام و احترام
رئیس ادارۀ محل کارم این پیام را از طریق ایتا برایم فرستاده: «این اداره محل فعالیت اراذل و اوباش و مفسدین ضدانقلاب نیست»! می‌خواستم بدونم
1) عبارات «اراذل و اوباش، مفسد و ضدانقلاب» همه شون مصداق توهین هستند یا افترا هم ممکنه بینشون باشه؟
2)آیا این پیام قابلیت شکایت داره؟ لازم به توضیحه که دوبار دیگه قبلا مورد توهین، تهمت و افترای این فرد قرار گرفته ام و دو شکایت کیفری هم از این فرد کرده ام که اولی منع تعقیب خورده و دومی در دست رسیدگی است.
3) چون کارمند دولت هستم، این مورد فقط مشمول ماده 609 میشه یا میشه به 608 هم استناد کرد؟
4) آیا این مورد مشمول ماده دیگری از قانون مجازات اسلامی میشه؟
از توجه و پاسخگویی تون سپاسگزارم.

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

برای تحقق افترا، عمل‌ اسناد داده‌شده‌ باید فعل یا ترک‌ فعلى‌ باشد که‌ در زمان‌ اسناد در قانون‌ ممنوع بوده و برای‌ آن‌ مجازات‌ تعیین‌ شده‌ باشد، حال آنکه در توهین این گونه نیست.

افشین طنازی

جناب آقای افشین طنازی :

سلام وقت بخیر
تحت عنوان افترا و توهین شکایت کنید.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

1-عمل نام برده هم حالت افترا و توهین دارد
2-بله اگر مجدد توهین و افترا زده می‌تواند شکایت مجدد نمایید
3-نظرات متفاوت است تشخیص این امر با قاضی رسیدگی کننده می‌باشد. نظر شخصی اینجانب این است که اگر توهین در زمان و در محل خدمت به شما انجام شده واگر توهین و افترا حین انجام خدمت انجام شده مشمول ماده 609 در غیر این صورت مشمول ماده 608 می‌باشد. البته این نظر شخصی است