مشاوره حقوقی رایگان - ماده 15 قانون امور حسبی

باسلام و تقدیم احترام،
خانم بنده پس از فوت پدرشان اقدام به اخذ گواهی حصر وراثت کرده و چند روز پیش دادخواست ایشان با موضوع خواسته مهر و موم ترکه و تحریر ترکه ثبت و نوبت رسیدگی (بدوا صلح و سازش) داده شده است. لطفا راهنمایی بفرمایید که ایا بنده میتوانم ناظر به ماده 15 قانون امور حسبی و تبصره ذیل ان و به درخواست خواهان بعنوان نماینده ایشان در جلسات رسمی دادگاه یاد شده حضور یابم.
باتشکر

پاسخ ها :

پرسشگر :

سلام، ضمن تشکر از توجه حضرتعالی به موضوع مشاوره ؛ استنباط بنده ازماده 15 قانون امور حسبی این بود که نماینده خواهان میتواند بعنوان وکیل وی در جلسات رسمی حضور فعال داشته طوری که به حضور خواهان نیازی نباشد.اما نظر حضرتعالی صرفا برحضور نامبرده در جلسات رسمی بوده و در این فرض فرد مذکور در مقام نماینده نیست. بلکه نقش مستمع را دارد. باعنایت به تصریح ماده پیش گفته به احراز نمایندگی فرد تعرفه شده خواهان توسط ریاست جلسه، آیا اشتغال شعبه رسیدگی به مطالعه درخواست خواهان مبنی بر حضور ثالث (نماینده) و احراز هویت و ایضا اطلاعات حقوقی نماینده تعرفه شده در خصوص موضوع خواسته دعوی و اهم اینکه استفاده قانونگذار از لفظ نماینده، منصرف به حضور غیرفعال و غیرموثر فرد ثالث میتواند باشد.
با احترام مجدد

حضور به عنوان نماینده در جلسه دادگاه ماده 15 قانون امور حسبی انحصار وراثت ارث