مشاوره حقوقی رایگان - چک برگشتی

با سلام. ببخشید چک صیادی جدید بعد از برگشت شدن توسط بانک چندروز کار میبره برای گرفتن حکم جلب و دستگیری صادر کننده چک و اینکه بعد از جلب چون مبلغ چک بالاست ایا با وثیقه میتونه صادر کننده بیاد بیرون؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

زمان مشخصی را نمیتوان تعیین کرد باید پیگیری نمود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
مدت قابل پیش بینی نیست
دارنده چک باید درخواست صدور اجراییه و مطالبه وجه چک را مطرح نماید و اجراییه صادر و به صادرکننده چک ابلاغ خواهد شد
و

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
دارنده چک می تواند با اخذ گواهی عدم پرداخت ب دفتر خدمات قضایی مراجعه کند و درخواست صدور اجرائیه بدهد.
بعد از درخواست اجرائیه پرونده در دادگاه ثبت و به صادرکننده اجرائیه ابلاغ و ده روز مهلت می دهند که نسبت به پرداخت وجه اقدام کند و سی روز مهلت می دهند تا نسبت به ثبت دادخواست اعسار اقدام کند.
بعد از ده روز از تاریخ ابلاغ اجرائیه به درخواست محکوم له تمام اموال محکوم علیه توقیف می شود و اگر اموالی شناسایی و توقیف شود بعد از کارشناسی و فروش وجه چک پرداخت می شود.
بعد از استعلام اگر اموالی نداشته باشد و سی روز از تاریخ ابلاغ اجرائیه گذشته باشد می تواند درخواست جلب بدهد که در این صورت شعبه اجرای احکام از دادگاه صادر کننده اجرائیه استعلام می کند تا مشخص بشه محکوم علیه دادخواست اعسار داده یا نه اگر دادخواست اعسار داده باشد حکم جلب صادر نمی شود و اگر ثبت نشده باشد حکم جلب صادر می شود.
اگر دادخواست اعسار داده باشد بعد از صدور حکم قطعی اعسار اگر دادگاه اعسار را رد کند محکوم له می تواند حکم جلب بگیرد و اگر اعسار قبول شود محکوم علیه باید طبق رأی اعسار باید اقساط را پرداخت کند که اگر اقساط را پرداخت نکند به درخواست محکوم له حکم جلب صادر می شود.
بعد از صدور جلب با وثیقه امکان آزادی وجود ندارد مگر اینکه محکوم علیه برای اولین بار دادخواست اعسار بدهد که در این صورت با معرفی ضامن یا وثیقه تا زمان صدور حکم قطعی اعسار آزاد می شود.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

می‌تواند تقاضای صدور اجراییه نماید و ظرف 48 ساعت در صورت تکمیل پرونده اجرایی تشکیل و سپس ظرف دو هفته پرونده به اجرای احکام ارسال خواهد شد

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

گواهی عدم پرداخت چک به صورت بر خط از طریق بانک مرکزی به کلیه بانک‌های سراسر کشور ارسال و حساب‌ها مسدود و از طریق اجراییه می‌توانید جلب مدیون را درخواست نمایید ایشان نیز حق اعسار و یا استفاده از وثیقه دارند

سید سعید موسوی

جناب آقای سید سعید موسوی :

با سلام
زمان صدور حکم جلب قابل پیش بینی نمی باشد.