مشاوره حقوقی رایگان - انتقال سند خودرو متوفی

با سلام، پس از فوت پدر، خودرویی که در قید حیات توسط متوفی فروخته شده است در حال تردد و جرایم رانندگی متعدد بود. توسط یکی از وراث توقیف پلاک صورت می گیرد جهت مشخص شدن مالک و انتقال سند.
خودرو نهایتا مشخص میشود به نفر چهارمی رسیده که اقدام به تعویض پلاک و انتقال سند تا 10 سال نکرده است.
نفر چهارم مدعی است اصل برگ سبز و مدارک را گم کرد و صرفا کپی دارد و قولنامه متوفی را نیز ندارد.
لذا دفاتر اسناد رسمی بدون اصل برگ سبز و سایر مستندات نظیر قولنامه مادر، انتقال سند را انجام نمیدهند.
نفر چهارم بدون توجه به این امر درخواست رفع توقیف، انتقال سند و اثبات وقوع بیع به مبلغ 21 میلیون و دریافت هزینه دادرسی را از وراث به کرار تکرار نموده است.
با توجه به اینکه نفر چهارم :
1) به جهت سو استفاده تا 10 سال از انتقال سند خود داری و جرایم رانندگی نموده است. آیا میتوان از او طرح شکایت کرد یا مجازات قانونی متوجه او هست ؟!
2) با توجه به اینکه هیچ قولنامه ای از متوفی در دسترس نیس، و متوفی طرف مباینه یا قولنامه نفر چهارم نیست، آیا اثبات وقوع بیع برای وراث وجهه قانونی دارد؟!
3) با توجه با اینکه نفر چهارم جهت انداختن دادگاه از حل اختلاف به دادگاه عمومی و حقوقی 21 میلیون بیع قرار داده است که در نهایت منجر به افزایش هزینه دادرسی خوهد شد و لذا تاکنون صرفا یکی از وراث را طرف دعوی قرار میداده و به دلیل مفقودی اصل مدارک دفاتر حاضر به انجام نبودند و وراث مشکلی با انتقال سند نداشتند آیا ادعای دریافت هزینه دادرسی وجهه قانونی دارد ؟!
4) آیا میتواند دادخواست خود را که از دادگاه عمومی رسیدگی در شهرستان درخواست به کرار داده است در مرکز شهر جهت حضور سایرین مطرح نماید ؟!
5) به دلیل آنکه جهت انتقال سند وراث مشکلی ندارند و دفاتر نیز انجام نمیدهند باید چیکار کرد؟! که مدام مورد دعوی در دادگاه قرار نگرفت؟!
آیا هزینه انتقال، معاینه فنی و .... در آینده را میتواند از وراث داشته باشد؟!

با تشکر از الطاف شما.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد