مشاوره حقوقی رایگان - تعهد ضمانت پرداخت چک ها و شرط فاسخ قرارداد

سلام
بنده در سال 90 ضمن خرید یک دستگاه آپارتمان توسط یکی از دوستان از شخصی، ضمانت پرداخت دو فقره چک های او را با پرداخت یک حواله دستور پرداخت بانک انصار به مبلغ دو چک و ظهر نویسی پشت مبایعه نامه نمودم. که چک اول که مورد ضمانت نبوده می بایست در هنگام تنظیم سند در دفترخانه وصول می شده که این موضوع در توضیحات مبایعه نامه آمده که:" چنانچه این چک وصول نشود مبایعه نامه فسخ خواهد شد". متاسفانه دوست بنده کلاهبردار از آب در آمد و هیچکدام از چک ها پاس نگردید. فروشنده در سال 96 دستور پرداخت ضمانتی بنده را که در همان سال 90 برگشت زده بوده و من اطلاعی نداشتم بعد از مدت 6 سال مستند دعوی قرار داده و دادگاه بنده را محکوم به پرداخت کرده است و البته به نوشته ظهر مبایعه نامه استناد کرده نه خود دستور پرداخت ... شایان ذکر است که فروشنده با دوست من وارد بازی پول سودی شده و با دریافت یک فقره چک به جز چک های موصوف در مبایعانه که آن هم پاس نشده سند را به نام دوستم انتقال داده است و در همان هنگام به دروغ با مراجعه به بنگاه و گفتن اینکه مبلغ چک حاوی شرط فاسخ را دریافت کرده است، دستور پرداخت ضمانتی بنده که نزد بنگاه امانت بوده تا تاریخ وصول چک و زدن سند، دریافت نموده است.
حال با جمیع این شرایط و با گذشت این زمان و اینکه فروشنده با فریب بنده و بنگاه و اینکه دوستم کلاهبردار بوده است - که در دادگاههای متعدد به اثبات رسیده است- آیا میتوان به دو مطالب زیر استناد نمود:
1- تحقق شرط فاسخ در قرارداد و به تبع آن از بین رفتن تعهد ضمانت اینجانب
2-ضمانت بنده مشروط به پاس شدن چک اول به هنگام سند زدن بوده تا اینکه فروشنده بعد از این اتفاق چک ضمانت را از بنگاه تحویل بگیرد و ایشان با دروغ و تدلیس بدون گرفتن وجه چک اول به بنگاه مراجعه و با هماهنگی دوستم اعلام کرده اند که چک پاس شده و سند هم زده شده آن گاه بنگاه چک ضمانتی من را تحویل فروشنده داده است.
ممنون

پاسخ ها :

وحید سلیمی

وحید سلیمی :

موضوع شما پیچیدگی های خاصی دارد باید با اسناد و مدارک به یک وکیل مراجعه کنید. فسخ با منفسخ فرق دارد و باید عینا مطالب مشاهده شود تا بتوان نظر داد.رأی قطعی است در مرحله تجدید نظر است و مواردی از این قبیل باید برای وکیل روشن شود و به صورت حضوری با شما گفتگو کند تا بتواند جواب درستی به شما بدهد. شما با پرسش و پاسخ آنلاین به نتیجه مطلوب نخواهید رسید.