مشاوره حقوقی رایگان - وثیقه

با سلام و درود خدمت وکلای گرامی ... پدرم بازنشسته ارتش بودند و چند سال پیش ضمانت وام شخصی را کردند ( فیش حقوق خود را به عنوان وثیقه در رهن بانک گذاشتند ) وام گیرنده اقساط را پرداخت نکرد و از حقوق پدر یک چهارم کسر شد ... بعد فوت پدر از حقوق مستمری بازماندگان که در حق من برقرار شده کسر میشود ... سوالم اینجاست: ضمانت پدر به من چه ربطی دارد که از حقوق مستمری کسر میشود؟؟ پدرم فیش حقوق خودش را در رهن بانک گذاشته .. مگر فیش حقوق من در رهن بانک است که بانک از حقوق من کسر میکند؟ طبق قانون بر اثر مرگ حقوق بازنشستگی قطع میشود و به صورت مایملک و ماترک به ورثه منتقل نمیشود.. به عبارتی حقوق ارث نیست که مانند اموال بجامانده از متوفی بتوان بدهی را از آن تادیه کرد ... حقوق مستمری از قوانین ارث تبعیت نمیکند بلکه برای امرار معاش بازماندگان طبق قانون تامین اجتماعی در حق افراد واجدالشرایط مانند فرزند صغیریا مطلقه یا محجور یا ... برقرار میشود. این را چگونه میتوانم در دادگاه اثبات کنم که بانک را از ادامه عملیات اجرایی متوقف کنم و مبلغ کسر شده از حقوقم را مسترد کنم؟

پاسخ ها :

فرزانه عزتي

فرزانه عزتي:

شما از آن شخصی که پدر ضمانت کرده مطالبه طلب کنید چاره ای نیست ضامن یعنی خود شخص بدهکار حتی بانک از اموال متوفی می تواند بدهی آن شخص را بگیرد .