مشاوره حقوقی رایگان - شکایت کیفری چک

باسلام بنده یک چک به مبلغ دومیلیاردچک ضمانت و 800 میلیون تومان از شخصی که قرار بوده ی ساختمان برای من بسازد در اختیار دارم و داخلش نوشته شده بابت انجام تعهدات و ساخت منزل که متاسفانه ساختمان رو نساخته و رها کرده و یک ساختمان 3طبقه هم دارد که به نام خودش هست. آیا میتونم کیفری شکایت کنم؟و اینکه خونش جزء مستثنیات دین محسوب میشود؟

پاسخ ها :

ناهید علائی

سرکار خانم ناهید علائی :

سلام و درود
در این گونه موارد با توجه به نوع قرارداد ومفاد مندرج در آن شرایط متفاوت است. اما آن چه مسلم است عدم اجرای تعهد با توجه به مفاد و متن دقیق تعهدنامه ( قرارداد فیمابین) ممکن است این اجازه را به شما بدهد که چک مزبور را به اجرا بگذارید. هرچند که درج کلمه ضمانت در چک های غیرصیادی ( قدیمی) تنها وصف کیفری آن چک را زایل می کند و در هر حالت وصف حقوقی آن با پرجاست. علاوه براین که در مورد شرایط شما با توجه به عدم اجرای تعهد و قرارداد فیمابین بهترین راه اول ارسال اظهارنامه به ایشان و سپس اجرا گذاشتن چک و اخذ اجراییه می باشد. البته که حتما باید متن قرارداد شما توسط وکیل ملاحظه شده و برای راهنمایی های بیشتر مشاوره شده و یا از خدمات وکالتی بهره مند گردید.