مشاوره حقوقی رایگان - چک بی محل

سلام من یک چک را تحت عنوان چک بلامحل به صورت کیفری شکایت کردم هیچگونه قرارداد و یا فاکتوری که نشان دهد که این چک وعده دار است بین ما وجود ندارد آیا متهم میتواند با توجه به اینکه پشت چک امضا شخص ثالثی وجود دارد صاحب امضا را برای شهادت به وعده دار بودن چک به دادگاه معرفی کند؟

پاسخ ها :

یک وکیل

با سلام بله می تواند،به هر روشی می توان اثبات واقعیت نمود.

پرسشگر :

اگر پشت چک امضا شخص ثالث نباشه بازهم میتواند شاهد برای وعده دار بودن چک معرفی نماید؟

ولی جلالی

جناب آقای ولی جلالی :

مشتکی عنه هر ادله ای را میتواند به دادسرا ارایه نمایید اعم از شاهد جلب نظر کارشناس.و..

پرسشگر :

در چه صورت میتوان شهادت کسی که پشت چک را امضا کرده را رد کنم؟ آیا بعنوان ذی نفع و یا چون از بستگان درجه دو مشتکی عنه است میتوان استفاده نمایم؟

یک وکیل

بله و معمولا بازپرس چک را به کارشناس ارجاع میدهد و وعده دار بودن به راحتی قابل تشخیص است

یک وکیل :

به نام خدا و درود بر شما.بله می تواند.کامیاب باشید

یک وکیل

وعده دار بودن چک با روش های مختلف و نهایتا کارشناسی به خوبی اثبات میگردد

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

خیر نمی تواند.
وصف تجریدی بودن اسناد تجاری به ویژه چک این اذن را به ایشان نمی دهد و در قانون نیز ذکر نامی از چک وعده دار نداریم در هر حال بار اثبات با پرداخت کنندگان چکی است که در دست شماست. به این مفهوم که پس از پرداخت دین شما این موضوع قابل طرح در دادگاه می باشد ضمنن شما کیفری شکایت کردید که بدون در نظر گرفتن میزان بدهی فرد به شما, قانون گذار بر اسا ماده 7 قانون چک با صادر کننده چک بلامحل برخورد خواهد نمود.