مشاوره حقوقی رایگان - مجازات جعل چک و استفاده از ان

با سلام و عرض ادب اولا عرض کنید مجازات این جرم (-مجازات جعل چک و استفاده از آن) به چه میزان است و ثانیا اگه چکی جعل شود و از این طریق وصول شود آیا فرد به مجازات کلاهبرداری نیز محکوم میشود یا صرفا جعل و استفاده از سند مجعول و آیا این جرم مجازات تبعی نیز دارد؟ ممنون

پاسخ ها :

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
مجازات هریک از جعل و استفاده از سند مجعول به طور جداگانه بین6ماه تا2سال حبس یا سه میلیون تا18میلیون ریال جزای نقدی را شامل میگردد.
که میتواند شامل مجازاتهای تبعی نیز بگردد.
در ارتباز با اینکه ایا شخص به مجازات کلاهبرداری هم محکوم میگردد یا خیر تنها بستگی به محتویات پرونده داشته و اکنون امکان پاسخ قطعی به ان وجود ندارد

یک وکیل

سلام " جعل در اشیاء و اسناد مختلف امکان پذیر است و مجازاتهای خاص خودش را دارد که مواد 524 کتاب پنجم تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده قانون مجازات اسلامی تا 542 را شامل می شود . اجتماع بزه جرم جعل با کلاه برداری منتفی است .

یک وکیل

سلام. عنوان جرمی که می فرمایید جعل و استفاده از سند مجعول می باشد نه کلاهبرداری. در مورد مجازات نیز همکاران راهنمایی لازم را فرمودند

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

جعل و استفاده از سند مجعول برابر قانون دو جرم متفاوت است و اگر هر دو باهم صورت تعدد و یا تشدید مجازات را به دنبال دارد.
قانون مجازات اسلامی در فصل پنجم از کتاب پنجم تحت عنوان جعل و تزویر در مواد 523 تا 542 به بحث جعل و اقسام آن پرداخته است.
بسته به نوع جرم و حدت و شدت آن می تواند تا 15 سال حبس نیز به دنبال داشته باشد.
در هر حال برای مشاوره بیشتر می توانید با وکلای دادراه و یا شماره تماس ذیل بین ساعات 18 الی 20 تماس حاصل فرمایید
لطفا قبل از تماس پیامک دهید.
با تشکر

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.فرمایش همکار محترمم جناب گنجی ،پاسخ اینجانب نیز است.یاالله

مهديه  مقدوري

سرکار خانم مهديه مقدوري :

سلام
جرم جعل و استفاده از سند مجعول است و در صورت دريافت وجه صاحب حساب ميتواند دادخواست مطالبه وجه نيز بدهد
مجازات آن يك تا ده سال حبس به علاوه جبران خسارات وارده

یک وکیل

با سلام در خصوص مجازات تبعی لازم به توضیح است تا حبس درجه پنج یعنی دو تا پنج سال با توجه به ماده 25 قانون مجازات اسلامی مجازات تبعی یعنی محرومیت از حقوق اجتماعی در نظر گرفته می شود.همچنین گاها امکان دارد جعل منجر به کلاهبرداری گردد.

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

سلام همکاران محترم به درستی پاسخ مقتضی به سوال شما را داده اند