مشاوره حقوقی رایگان - اجرت المثل ایام زوجیت

باسلام. همانطور که همه میدانند هیچ زنی به قصد دریافت مزد در زندگی مشترک کار نمیکند ولی در موقع اختلاف جهت فشار به شوهرش دادخواست اجرت المثل به دادگاه میدهد. حال سوال من اینست که صرف ادعای زن مبنی بر انجام دادن کارها در منزل بدون قصد تبرع آیا مورد قبول دادگاه هست یا باید ثابت کند و همچنین بفرمایید که پرداخت هزینه کارشناسی اجرت المثل با کیست زوج یا زوجه. متشکرم

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

قصد تبرع از امور درونی است قابل اثبات با امور مادی نیست. بله صرف ادعای زن کافی است. در اینجا مرد باید اثبات کند که دستوری مبنی بر انجام کارها به زوجه نداده است.
پرداخت هزینه کارشناسی بدوا به عهده خواهان پرونده است

پرسشگر :

باسلام. خوب اگر صرف ادعای زوجه مبنی بر عدم تبرعی بودن انجام کار قبول است چرا قانون گذار در تبصره الحاقی ماده 336 قانون مدنی گفته دادگاه درصورت اثبات عدم تبرعی بودن حکم میدهد میتونست بگه بمحض اعلام زوجه ؛ زوج محکوم است.

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

یک قبول شوهر و یا اثبات عدم تبرع توسط زن دوم ناشزه نبودن زن سوم بدون علت طلاق دادن مرد از جمله شروط تعلق اجرت المثل است هزینه ان هم در مرحله اول با شوهر است مگر اینکه زن خواهان باشد که در این صورت جملگی برعهده زن است

رحیمه میرزایی

سرکار خانم رحیمه میرزایی :

صرف اعلام کفایت میکند و نیاز به اثبات نیست،هزینه کارشناسی را خوهان دعوی پرداخت مینماید ودر آخر به هنگام احتساب هزینه های دادرسی از محکوم علیه اخذ میگردد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
هزینه بر عهده خواهان است که النهایه باید از محکوم علیه اخذ شود
اری ادعای زوجه به صرف آنچه در سوال آمده است، مورد پذیرش قرار می‌گیرد
از زوج نیز می‌توان دفاع کرد.