مشاوره حقوقی رایگان - دفاع مشروع در ضرب و جرح

یک نفر حوالی ظهر با قمه و فحاشی و تهمت و توهین به مقدسات و کفر به جلو منزل ما مراجعه کرد و قصد قتل من را داشت که با وساطت همسایه ها از کار خود پشیمان شد و رفت .وشب با چاقو وارد منزل ما شده و مادرم را هل داده و می‌خواسته وارد اتاق بشه که من و پدرم بیرون آمدیم و او دوباره به سمت مادرم میرود و قصد داشته که با چاقو به مادرم صدمه بزند که در همین حین من با چوب قصد داشتم که چاقو را از دستش بیاندازم که چوب به صورتش میخورد و دماغش زخم می‌شود و بعد قصد فرار داشته که همسایه ها میگیرنش و به 110 اطلاع می‌دهند .خواستم ببینم آیا دفاع من مشروع هست یا نه و آیا اون میتواند شکایت کند و دیه بگیرد یا خیر ؟و ما شکواییه به چه عنوان ارسال کنیم .با تشکردفاع مشروع چیست ؟ دفاع مشروع چیست ؟

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
به نظر می‌رسد که شرایط دفاع مشروع محقق شده است و شما از این باب می‌توانید در جلسه رسیدگی از خود بنحو هوشمندانه دفاع بفرمائید.
ورود به عنف، توهین به مقدسات، ضرب و جرح، حمل سلاح سرد و شروع به قتل عناوین مجرمانه‌ای است که به منصه ظهور رسیده است و شما می‌توانید بر اساس آنها، اقدام به شکایت بفرمائید.

مهدي طيرانيان كريميان

جناب آقای مهدي طيرانيان كريميان :

با سلام؛ سوال تکراریست اما دیه می تواند بگیرد مگر اینکه اثبات شود مجرم است و دفاع جنابعالی مشروع بوده است و...

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
خیر دفاع مشروع نیست
طبق قانون برای تحقق دفاع مشروع شرایط خاصی لازم است

علي  امراللهي

جناب آقای علي امراللهي :

سلام پیشنهاد میشود از تخصص وکیل کمک بگیرید

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

دفاع مشروط شرایطی دارد که دادگاه برا اساس آن موضوع را بررسی و نظر نهایی را اعلام میدارد