مشاوره حقوقی رایگان - خسارت فسخ قرارداد اجاره

با سلام و خدا قوت خدمت شما .
« شخصی در اواخر مرداد ( حدود بیستم ماه ) یک قراداد اجاره خانه انعقاد کرد که تاریخ شروع قرارداد از اول شهریور بود و ایشان به دلیل مشکل پارکینگ برای ماشینش ( تردد سخت ( سربالایی متوسط به بالا و فاصله کم ماشین با دیوار ) که احتمال آسیب به ماشین زیاد بود و کمی پهن تر بودن ماشین نسبت به اکثر ماشین های ایرانی این احتمال را بیشتر می کرد ) و اجاره کننده این عیب را نمی دانست و با نگاه کردن ثابت نمی شد ، بلکه با تردد این موضوع را فهمید ( در ضمن نصف مبلغ رهن (قرض) را اجاره کننده پرداخت کرد و بقیه را موقع آمدن در خانه می خواست پرداخت کند ) .
اجاره کننده در 31 مرداد این قرارداد را فسخ کرد ( با دلیل دیگر و رضایت اجاره دهنده ) در حالی که تاریخ شروع قرارداد 1 شهریور بود و اجاره دهنده گفت الان پول ندارم که قرض را برگردانم موقع اجاره رفتن خانه به شما بر می گردانم .
و خلاصه صاحب خانه ، دوباره خانه را به مشاور املاکی ها معرفی کرد ولی تا تقریباً یک ماه بعد اجاره رفت و اجاره دهنده پول را حدود 15 روز بعد از اجاره دوباره به ایشان پرداخت کرد و مقداری از پول را نداد و به عنوان خسارت اینکه حدود یک ماه خانه اجاره نرفته از اجاره کننده گرفت .
پ.ن: این خانه از اوایل تیر در معرفی تحت مشاور املاک بوده است و حدود 100 نفر این خانه را مشاهده کردند و اکثراً نخواستند یا نتوانستند اجاره کنند
و شخص اجاره کننده هم حدوداً به 30 بنگاه معرفی کرده و خیلی همکاری و کمک کرده است تا خانه دوباره اجاره برود . »
می خواستم بدانم آیا اجاره دهنده ( صاحب خانه ) حق گرفتن خسارتی را دارد یا اجاره کننده حق گرفتن خسارت دیر کرد رهن را دارد ؟

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اجاره دهنده خود اقاله و برهم زدن اجاره را بدون شرطی قبول کرده بنابراین حق دریافت خسارت ندارد