مشاوره حقوقی رایگان - شرایط بازنشستگی بیمه تامین اجتماعی

سلام من کارمند علوم پزشکیم تصمیم دارم با 20سال سابقه و41سال سن بازنشسته بشم امکانش هست؟اگر نه میشه بازخرید کنم و خودم بیمه بدم؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود بله امکان پذیر است اقدام نمایید

*شرایط بازنشستگی برای آقایان به صورت زیر است:*

اگر 35 سال سابقه بیمه داشته باشید، بدون محدودیت سنی می‌توانید بازنشسته شوید.

اگر حداقل 50 سال سن و حداقل 30 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.

اگر حداقل 60 سال سن و حداقل 10 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.

اگر حداقل 60 سال سن و حداقل یک سال سابقه بیمه داشته باشید، میتوانید با خرید الباقی سابقه مورد نیاز خود تا 10 سال از سازمان تامین اجتماعی، سابقه بیمه خود را به 10 سال رسانده و بازنشسته شوید.

*شرایط بازنشستگی برای زنان به صورت زیر است:*
?اگر 35 سال سابقه بیمه داشته باشید، بدون محدودیت سنی می‌توانید بازنشسته شوید.
?اگر 42 سال سن و حداقل 20 سال سابقه کار دارید که بیمه آن پرداخت شده است، به شرط آنکه در جایی استخدام باشید و بیمه شما پرداخت شود، میتوانید بازنشسته شوید.
?اگر حداقل 45 سال سن و حداقل 30 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.
?اگر حداقل 55 سال سن و حداقل 10 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.اگر حداقل 55 سال سن و حداقل یک سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید با خرید الباقی سابقه مورد نیاز خود تا 10 سال از سازمان تامین اجتماعی، سابقه بیمه خود را به 10 سال رسانده و بازنشسته شوید.
?شایان ذکر است بانوانی که دارای سابقه مشاغل سخت هستند، به ازای هر سال سابقه، 1.5 سال سابقه محاسبه می‌شود. همچنین شرایط خاص بازنشستگی برای افرادی که جانباز و یا معلول میباشند نیز وجود دارد

غلامرضا عطاردی قلعه جوق

جناب آقای غلامرضا عطاردی قلعه جوق :

سلام بزرگوار
مطابق بخشنامه 46،2 مستمری ها با عنوان بازنشستگان كاركنان شاغل در بیمارستان ها و سایر مراكز بهداشتی درمانی وابسته به دستگاه های اجرایی همه كاركنان شاغل در بیمارستان ها و مراكز بهداشتی درمانی همه وزارتخانه ها، شركت ها، موسسات دولتی، شهرداری ها، بانك ها و موسسات و شركت ها در نهادهای عمومی غیردولتی كه این قانون را شامل می شوند، می توانند پس از 20 سال بازنشسته شوند. افرادی كه دارای حداقل 20 سال سابقه خدمت و پرداخت حق بیمه هستند، دو سوم این ایام را در مشاغلی كه در این بخشنامه آمده می توانند بدون شرط سنی تقاضای بازنشستگی خودشان را به بالاترین مقام دستگاه ارائه دهند و در صورت موافقت كارفرما درخواست مربوطه را با احكام پرسنلی و سایر مدارك به واحدهای اجرایی ارائه دهند. همچنین حداكثر سنوات ارفاقی برای این افراد 5 سال است و مجموع سنوات ارفاقی و اصلی نباید از 30 سال تجاوز كند. این بخشنامه مشاغل كاركنان شاغل در بخش های بهداشت و درمان به دو نوع مشاغل درجه یك و دو تقسیم کرده است كه برای مشاغل درجه یك به ازای هر سال فعالیت یك ماه سنوات ارفاقی و مشاغل درجه دو به ازای هر سال دو ماه سنوات ارفاقی داده می شود. مشاغل درجه یك را عمدتا پست های كاردانی، كارشناسی ارشد، اتاق عمل، هوشبری، ماما، پست های مسئول فنی آزمایشگاهها و فوریت های پزشكی و همچنین مشاعل درجه دو كاردان ارشد آزمابشگاهها و دیگر مشاغل مربوطه است كه بیشتر درباره مشاغل سخت و زیان در مراكز درمانی و بیمارستانی است. این بخشنامه از شهریور ماه سال جاری ابلاغ گردیده است. موفق باشید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خیر شرایط بازنشستگی ندارید اما باز خرید متفاوت است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
حضورا از طریق تامین اجتماعی موضوع را پیگیری کنید.
یا با شماره 1420 تماس بگیرید و موضوع را پیگیری نمایید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بازنشستگی امکان‌پذیر نیست ولی می‌توانید اقدام به بازخرید کنید.