مشاوره حقوقی رایگان - نحوه محاسبه خسارت تاخیر تادیه برای مبلغ چک با توجه به تایید اعسار

سلام
وقت بخیر.
چک برگشتی داشتم به مبلغ 100 میلیون تومان که بعد از صدور اجراییه چک به نفع دارنده چک، درخواست اعسار ثبت شد و اعسار به صورت زیر پذیرفته شد.
مبلغ پیش پرداخت 40 میلیون تومان و ماهانه 10 میلیون تومان تا تسویه مبلغ چک
بعد از اتمام اقساط چک، دارنده چک برای خسارت تاخیر تادیه اقدام نموده و رای دادگاه به قرار زیر هست

.... دادگاه دعوی خواهان را وارد دانسته و مستندا به مواد 313 و 320 قانون تجارت و تبصره الحاقی ماده 2 قانون صدور چک و مواد 198، 515، 519، 522 قانون آیین دادرسی مدنی حکم بر محکومیت خوانده به پرداخت خسارت تاخیر تادیه از تاریخ درخواست صدور اجرائیه چک موصوف بر مبنای نرخ اعلامی بانک مرکزی تا تاریخ وصول مبلغ چک موصوف و خسارت دادرسی به ماخذ تعرفه که با توجه به علی الحساب بودن خواسته خواهان صادر و اعلام می نماید ....

سوال من در مورد مبنای تاریخ شروع و تاریخ پایان محاسبه خسارت تاخیر تادیه هست
- با توجه به اینکه در رای دادگاه هیچ اشاره ای به اعسار نشده، تاریخ آخرین قسط پرداخت شده، مبنای محاسبه قرار می گیرد
- یا اینکه با توجه به رای وحدت رویه شماره 824، تاریخ تایید اعسار مبنا قرار می گیرد و اگر غیر از این عمل شود خلاف قانون می باشد؟

- در صورتی که خلاف رای وحدت رویه شماره 824 عمل شود، چه اقدامی باید انجام شود؟

پاسخ ها :

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

در حکم دادگاه آمده است شروع محاسبه خسارت تاخیر تادیه از شروع درخواست صدور اجراییه خواهان می‌باشد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
نیاز به بررسی دادنامه صادره و جزئیات موضوع میباشد

طبق قانون در صورت صدور حکم قطعی اعسار ، اگر پیش قسط و اقساط در موعد مقرر پرداخت گردد
مطلقا خسارت تاخیر تادیه شامل محکوم له نمیشود