مشاوره حقوقی رایگان - خسارت دیرکرد وصول چک

با سلام و احترام اینجانب یک دستگاه آپارتمان پیش خرید کردم و قرار شد مبلغی پیش پرداخت و بقیه طی اقساط به صورت چک پرداخت کنم. فروشنده برای دو فقره از چک ها در سررسید مراجعه نکرده بنابراین در آن روز حسابم را پر نکرده بودم. فروشنده با تاخیر به بانک مراجعه کرده و در همان روز مراجعه چک ها وصول شده است. در یکی از بندهای قرارداد آمده است که فروشنده می تواند درصورت دیرکرد وصول طلب خسارت نماید .
باتوجه به اینکه فروشنده در سررسید به بانک مراجعه ننموده و چک را برگشت نزده و فقط به استناد اینکه در آن روز حساب خالی بوده (می گوید از دادگاه درخواست میکنم دستور دهد موجودی حساب را در آن تاریخ بیاوری) آیا می تواند طلب خسارت دیرکرد کند؟
لازم بذکر است که زمانیکه فروشنده با تاخیر به بانک مراجعه کرد در همان روز مراجعه چک وصول گردید.

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

باسلام
با احترام به همکار گرامی و نظر ایشون ، به نظر میرسد که فروشنده بایست به بانک مراجعه میکرده و گواهی عدم پرداخت میگرفت تا بتواند از این بند تاخیر استفاده نماید چون او ادعا میکند که سر موعد چک را پاس نکرده اید پس باید دلیلی ارایه دهد که نشانگر مراجعه به بانک و عدم موجودی شما باشد چراکه ممکن است شما در حساب دیگر پول داشته اید و با مراجعه او به بانک موجودی را پر میکردید ولی عدم مراجعه او به بانک و نگرفتن عدم گواهی پرداخت از بانک طبیعتا نمیتواند از این حق استفاده نماید .

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
اگر خودشخص علت عدم انجام شده باشد نمی تواند مطالبه خسارت کند