مشاوره حقوقی رایگان - ضامن بانک شدم و وام گیرنده خودکشی کرده و خانواده از پرداخت ممانعت کرده و مجبور به تسویه شدم

ضامن وامی شدم که طرف خودکشی کرده و خانواده از پرداخت اقساط خودداری می نمایند و هیچ قصدی برای باز پرداخت ندارند 4 سال قبل مجبور شدم هم وام و هم جریمه دیر کرد اقساط وام رو تسویه کنم که وام 5 میلیونی با 26 درصد سود و 6 درصد جریمه دیرکرد بود که در کل 9 میلیون اون زمان تسویه کردم خانواده مرحوم هم زرنگ بودند و چند روز قبل خودکشی همه چیزو به اسم خودشون کردن و خودرو پراید بعد چند ماه از خودکشی رو هم آب کردم و خونه خریدن زن و دختر خانواده هم شاغل هستند و یه کمی ... در هر حال حالا که بعد از 4 سال حکم به نحو من در اومده و اقساطی توسط واریز از حقوق زده بودند بازم زن زرنگ رفته از دیوان کشور جلوی حکمو گرفته و در روزهای آتی بررسی دوباره صورت میگیره ولی اینبار دیگه نمیخوام از حقم بگذرم و نیاز به راهنمایی شما دارم تا پولی که پرداخت کردم که اون زمان با این پولها خونه گرفته حالا خونه اونا چندین برابر شده ولی حکمی که میدن با پول پرداختی اون زمان نمیخوام باشه و بر اساس ارزش روز چه جوری پولمو طلب کنم و اینکه چون خودرو بعد مرگ توسط ورثه فروخته شده آیا میتونم با اون وارد بشم و به جای اقساطی پولمو یکجا طلب کنم. با سپاس از راهنمایی و الطافتان. الف.ج از تبریز

پاسخ ها :

سیداکبر سیدکریمی

جناب آقای سیداکبر سیدکریمی :

باسلام
بهرحال طلب از زمان مطالبه به نرخ روز باید پرداخت گردد مطالبه طلب هم باید رسمی و قانونی باشد لذا شما اگر طلبتان را از طریق اظهارنامه رسمی و یا ثبت دادخواست مطالبه وجه مطالبه نموده اید از همان زمان تا اجرای حکم و استیفاء حقوق خود خسارت تاخیر نادیه به نرخ روز بایستی قانونا درصورت درخواست شما مورد حکم قرار بگیرد درخصوص قبولی اعسار ملاک زمان حال بدهکار است و با دونفر شاهد اعسار قابل اثبات هست