مشاوره حقوقی رایگان - چک

آیا اگر علت برگشتی چک عدم موجودی و نقص امضا باشد و چک وعده دار باشد میشه به علت نقص امضا شکایت کیفری کرد؟

پاسخ ها :

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،بنابرِ نظریه مشورتی شماره 295/94/7 ـ 5/2/1394 اداره کل حقوقی قوه قضائیه،

درخصوص صدور چک به صورت عدم تطبیق امضاء و سایر موارد مندرج در ماده 3 قانون صدور چک، نظر به این که قانون گذار برای صدور چک به صورت های مذکور، علی‌رغم ممنوعیت صدور آن، مجازاتی تعیین ننموده است، بنابراین مورد مشمول قواعد کلی بوده و درصورت وعده دار بودن چکهای موصوف، موضوع مشمول ماده 13 قانون یادشده، می باشد و فاقد وصف کیفری است. ولی اگر چکهای مذکور وعده‌دار نباشد، مشمول مجازاتهای مندرج در ماده 7 آن قانون می گردد.موفق باشید

پرهام پیران

جناب آقای پرهام پیران:

سلام
امكان شكايت كيفري در صورت اثبات وعده دار بودن چك منتفي است