مشاوره حقوقی رایگان - پیش خرید آپارتمان

سلام.بنده سال1401 یک واحد را از سازنده ملکی که خود مالک هم هست و قرار بوده با 4 مالک دیگر مشارکت کند را پیش خرید کردم اما بعدا متوجه شدم که سازنده درگیر دادگاه با 4 مالک دیگر است و عدم تعهد وی را گرفتند .اما با گذشت 1 سال سازنده حتی جواز را هم نگرفته و قرار است بعد از ساخت از طبقه چهارم واحدی گه از نظر جهت جغرافیایی هم مشخص است را به من بدهد و در حال حاضر ملک 3 طبقه هست.سازنده ملک را نیمه خرابه کرده.بنده مبلغ 1 ملیارد و 800 پرداخت کرده و بقه را هم طبق روال کار باید پرداخت کنم.آیا مالکان شاکی می‌توانند وی را ملزم به ساخت کنن از طریق دادگاه یا خیر؟اگر فسخ بگیرن تکلیف بنده چیست ؟با توجه به تورم آیا ایشون فقط باید ضرر و زیان به من بدهد یا پول بنده به روز می‌شود؟ با توجه به اینکه ایشون جواز هم نگرفته آیا دست من به جایی بند هست؟
آیا مالکان شاکی می‌توانند به سازنده دیگر برای ساخت ساختمان را بدهند؟چه عواقبی برای من یا سازنده ملک وجود دارد؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مفاد قرارداد حائز اهمیت است

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

در این مورد، ابتدا باید بررسی کنید که قرارداد پیش خرید شما با سازنده چه شرایطی دارد و آیا شرایطی برای واگذاری واحد به شما در قرارداد تعیین شده است یا خیر. همچنین، باید بررسی کنید که آیا در قرارداد پیش خرید شما، شرایطی برای مواجهه با نواقص و تأخیر در ساخت ساختمان تعیین شده است یا خیر.

در صورتی که در قرارداد شما شرایطی برای مواجهه با نواقص و تأخیر در ساخت ساختمان تعیین شده است، می‌توانید با تهیه مدارک و اثبات نواقص و تأخیر، به دادگاه صلاحیت مربوطه مراجعه کرده و شکایت خود را به صورت رسمی ثبت کنید. در این صورت، دادگاه باید بر اساس قوانین و مقررات مربوطه، اقدامات لازم را برای رفع نواقص و تأخیر در ساخت ساختمان، انجام دهد و در صورت تأیید شکایت شما، به سازنده ملک اجازه دهد تا نواقص را برطرف کند و ساخت ساختمان را به پایان برساند.

در صورتی که در قرارداد شما شرایطی برای مواجهه با نواقص و تأخیر در ساخت ساختمان تعیین نشده است، در این صورت باید با توجه به قوانین مربوطه و حقوق شما به عنوانخریدار، به دادگاه صلاحیت مربوطه مراجعه کرده و شکایت خود را به صورت رسمی ثبت کنید. در صورتی که دادگاه نواقص و تأخیر در ساخت ساختمان را تأیید کند، می‌تواند به سازنده ملک اجازه دهد تا نواقص را برطرف کند و ساخت ساختمان را به پایان برساند. همچنین، در صورتی که قرارداد شما با سازنده ملک شرایطی برای تأخیر و نواقص در ساخت ساختمان تعیین ندارد، می‌توانید با استفاده از حق قانونی خود، قرارداد خود را باطل کنید و مبلغ پرداختی خود را از سازنده ملک بازگردانید.

در مورد سؤال شما درباره اینکه آیا مالکان شاکی می‌توانند به سازنده دیگر برای ساخت ساختمان را بدهند، باید گفت که این بستگی به شرایط قرارداد پیش خرید شما دارد و اینکه آیا به دلیل تأخیر و نواقص سازنده ملک در قرارداد، حق شما برای انتقال قرارداد به سازنده دیگر وجود دارد یا خیر. در صورتی که شما حق انتقال قرارداد به سازنده دیگر را دارید، این کار ممکن است با توجه به شرایط و مقررات مربوطه، انجام شود.

همچنین، درصورتی که شما تصمیم به ادامه قراردادپیش خرید خود با سازنده ملک می‌گیرید، باید به دقت شرایط و مقررات جدید را بررسی کنید و از اینکه این مشکلات در آینده تکرار نشوند، اطمینان حاصل کنید. همچنین، باید با توجه به تورم، قیمت واحد پیش خرید شده را بازبینی کنید و از این که سازنده ملک ملزم به پرداخت تفاوت قیمت به شما باشد، اطمینان حاصل کنید.

در هر صورت، برای حل این مشکل، بهتر است با کمک یک وکیل متخصص در زمینه حقوق ملکی و قراردادهای پیش خرید، به دادگاه صلاحیت مربوطه مراجعه کنید .

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

مسائل ملکی باید توسط وکیل متخصص ملک بررسی و پیگیری شود چرا که موارد کاملا تخصصی است که اشتباه جزئی ممکن است نتایج ضعیفی را به همراه داشته باشد برای همین رویت اسناد و مدارک در مرحله اول حائز اهمیت است.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
با توجه به توضیحات شما ، جهت ارائه راهکار حقوقی نیاز به بررسی قرارداد میباشد

شما ‌ باید حتما شکایت نمایید