مشاوره حقوقی رایگان - اراضی ملی

سلام من ساکن یکی از روستاهای شهرستان ابهر می‌باشم که در سال 1384ازپدم طبق نسخ و قولنامه 2/5هکتارزمین همراه با چشمه خریدم 8سال زمین را که در کوهپایه قرار دارد درخت مو کاشتم درطرح داماش شرکت کردم و حتی کود سهمیه گرفتم الان مامورمنابع طبیعی سر زمین که راه قدیمی هم دارد به من میگه زمینت ملی است من ساکن روستا هستم باشم سرعایله وزمین دیگری هم ندارم چکار باید بکنم لطفاً راهنمایی کنید

پاسخ ها :

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
با توجه به اطلاعاتی که در سؤال شما ذکر شده است، به نظر می‌رسد که زمینی که در آن مو کاشته‌اید، ممکن است اراضی ملی باشد. اراضی ملی، اراضی هستند که متعلق به دولت هستند و به صورت مستقیم یا غیرمستقیم تحت نظارت و کنترل وزارت کشاورزی، آب و منابع طبیعی و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری هستند.

با توجه به اینکه ممکن است زمین شما در حوزه نظارت وزارت کشاورزی، آب و منابع طبیعی باشد، بهتر است با مراجع ذی‌صلاح در این زمینه تماس بگیرید. شما می‌توانید با مراجعه به دفتر مدیریت اراضی ملی در شهرستان خود، اطلاعات دقیقی در این زمینه دریافت کنید و اقدامات لازم را برای حفظ حقوق خود انجام دهید.

همچنین، در صورتی که مدت زمانی طولانی است که شما زمین را به نام خود ثبت کرده‌اید و از آن بهره‌مندی می‌کنید، می‌توانید با مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی و ثبت احوال در شهرستان خود، اطلاعات دقیقی در این زمینه دریافت کنید و اقدامات لازم را برای حفظ حقوق خود انجام دهید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام موضوع اراضی منابع طبیعی و دفاع در مقابل آنها تخصصی نمیباشد

و مالک باید ابتدا حسب مورد دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده 56 ( کمیسیون ماده واحده ) یا اعتراض به آگهی منابع ملی را به طرفیت اداره منابع طبیعی اقامه نمایید
و باید مشخص گردد آیا اراضی دارای سند مالکیت است یا خیر
آیا اراضی دارای پلاک ثبتی اصلی و فرعی میباشد یا خیر
آیا اراضی دارای آثار کشت و عمران میباشد با خیر و ....
و سپس با توجه به این موارد دفاع نمایید تا زمین شما جز مستثنیات قرار بگیرد جهت مشاوره میتوانید تماس بگیرید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

به خود منابع طبیعی اعتراض کنید و درخواست ارسال پرونده به کمیسیون موضوع ماده 65 بدهید