مشاوره حقوقی رایگان - مجازات توهین به مقدسات و رهبری

مجازات توهین به مقدسات و توهین به رهبری و تحریک مردم چیست؟

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

1_ توهین به مقدسات :
‌ماده 513 - هر کس به مقدسات اسلام و یا هر یک از انبیاء عظام یا ائمه طاهرین (ع) یا حضرت صدیقه طاهره (س) اهانت نماید اگر مشمول حکم‌ساب‌النبی باشد اعدام می‌شود و در غیر این صورت به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد.

2_ توهین به رهبر :

‌ماده 514 - هر کس به حضرت امام خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی رضوان‌ا. . . علیه و مقام معظم رهبری به نحوی از انحاء اهانت نماید به حبس‌از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

3_تحریک مردم :
‌ماده 512 - هر کس مردم را به قصد بر هم زدن امنیت کشور به جنگ و کشتار با یکدیگر اغوا یا تحریک کند صرف‌نظر از این که موجب قتل و غارت‌بشود یا نشود به یک تا پنج سال حبس محکوم می‌گردد.
‌تبصره - در مواردی که احراز شود متهم قبل از دستیابی نظام توبه کرده باشد مشمول مواد (11) و (12) و (15) نمی‌شود.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بستگی به شرایط ارتکاب حبس ، و یا اعدام