مشاوره حقوقی رایگان - مصالح و متصالح

سلام. پدر من طی سند عادی نصف حیاط مسکونی خودش را به مادرم در عوض مورد مصالحه50 هزارتومان واگذار نموده. به شرط عمر مادرم زودتر از پدرم فوت کرده الان قسمت مصالحه از اموال مادرم باید تقسیم شود یا پدرم چون مادرم برای خودش وصیت دیگری داردیک سوم اموالش را به یکی از فرزندانش بخشیده است

پاسخ ها :

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

با سلام و احترام ؛ ضروري است كه مستحضر باشيد كه مهم‌ترین موارد انحلال قرارداد عبارتند از:
اقاله (تفاسخ):
به این معنا که طرفینی که قرارداد را منعقد نموده‌اند می‌توانند به هر دلیل با رضایت و توافق یکدیگر قرارداد فی‌مابین را برهم زده وکلیه شرایط و آثار حقوقی و مندرجات آن را زائل نمایند.

فسخ قرارداد:
هرگاه یکی از طرفین قرارداد یا شخص ثالث به استناد توافقات حاصل شده در قرارداد یا بنا به شرایط قانونی، اختیار برهم زدن قرارداد را داشته باشند در صورت استفاده از اختیار مذکور برای برهم زدن معامله، مبادرت به فسخ قرارداد نموده است؛ به عبارت دیگر اختیار یکی از طرفین یا شخص ثالث برای انحلال و برهم زدن قرارداد را فسخ می‌گویند

انفساخ:
به انحلال قهری و بدون نیاز به انجام عمل حقوقی از سوی هر یک از طرفین قرارداد انفساخ می‌گویند که در این صورت عقدی که به طور صحیح واقع شده است با تحقق شرایط آن منفسخ شده و اثر حقوقی خود را از دست می‌دهد.

البته قهری بودن انفساخ منافاتی با ارادی بودن سبب آن نداشته و ممکن است طرفین برای انفساخ قرارداد شرایطی را با یکدیگر توافق نمایند به عنوان مثال توافق نمایند که مدت قرارداد یک ماه از تاریخ انقضاء عقد باشد که در این صورت با انقضاء این مدت، عملاً قرارداد خود به خود از بین رفته و نیازی به انجام عمل حقوقی برای پایان بخشیدن به قرارداد مذکور وجود ندارد. پس انفساخ هر قراردادی در 3 حالت متصور است:

3-1- انقضاء مدت قرارداد

3-2- از بین رفتن موضوع قرارداد همچون تلف مبیع قبل از قبض.

3-3- فوت یا محجور شدن هر یک از طرفین در قراردادهای جایز.
در غير موارد ياد شده تعهدات و الزام متعهد قانوني است