مشاوره حقوقی رایگان - دادخواست مطالبه نفقه و مسکن از پدر برای خواهر و خودم.

پسری بیست و هفت ساله هستم. محصل و حدود پنج ماه دیگر سرباز میشوم.خواهری هفده ساله دارم که قیومیت او را قانونی گرفته ام.
هشت سال است که مادر فوت شده است و بعد از آن پدر ازدواج کرده و من و خواهرم را از خانه بیرون کرده است.این هشت سال تمام هزینه ها را بنده تقبل کرده ام. پدر اعتیاد به مواد مخدر و شیشه دارد. حقوق بازنشستگی و خانه و اموال هم دارد.
آیا میشود دادخواست نفقه و مسکن برای خودم با توجه به شرایطم و خواهرم کنم؟ سوال بعد این که آیا در صورت مطالبه نفقه ، میتوانم نفقه و هزینه های گذشته را با داشتن شاهد و طرح دادخواست بستانم؟ تشکر.

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .نفقه فرزند پس تا 18سال تمام است وبعد ان تا25سالگی درصورت داشتن تمکن مالی پدر ودرحال تحصیل بودن پسر امکا ن پذیر است اما باتوجه به سن شما نفقه فقط به خواهرشما درصورتی که ازدواج نکرده باشد وشاغل نباشد میرسد اگر شما تاکنون هزینه هایی نموده اید بااستناد به پرینت حساب وفیش می توانید علیه پدر دادخواست مطالبه وجه دهید .

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
نفقه گذشته قابل مطالبه نیست ولی برای خواهرتان می توانید مطالبه نمایید دادگاه با توجه به وسع مالی پدرتان توسط کارشناس مبلغی را تعیین می نماید ولی مجبور به تهیه مسکن جداگانه نیست .

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
می توانید برای دریافت نفقه خواهرتان پیگیری نمایید اما متاسفانه نفقه اولاد شامل حال خودتان نمی شود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
نفقه و هزینه های گذشته قابل مطالبه نیست
به شما نفقه تعلق نمی گیرد
ولی خواهران تا زمانی که ازدواج نکرده می تواند نفقه خود را مطالبه کند.