مشاوره حقوقی رایگان - تخلیه مغازه به دلیل عدم پرداخت اجاره بها

با عرض سلام، اینجانب مغازه خود را از تاریخ 8 /12 /94 الی 8 /12/ 95 به شخصی اجاره دادم در سال بعد تقاضای تمدید اجاره از طرف مستاجر مطرح شد ولی به دلایلی مانند اینکه دسته چک ندارم و غیره قرارداد جدید ما در اردیبهشت 96 بالاخره نوشته شد ولی تاریخ قرارداد را از همان8 / 12/ 95 تا 8 / 12/ 96 نوشتیم . مستاجر برج اول اجاره را نقدی پرداخت نمود ولی از برج دوم که اجاره ها به شکل چک بود دیگر اجاره ای پرداخت نکرده است و تاکنون دو چک او برگشت خورده است. سوال بنده این است که آیا می توانم از طریق شورای حل اختلاف دادخواست تخلیه مغازه به دلیل عدم پرداخت اجاره بنمایم یا خیر ؟ چون طبق بند 4 ماده 6 قراداد اجاره اگر مستاجر بیش از یک ماه در پرداخت اجاره تاخیر نماید موجر می تواند قرارداد را فسخ و تخلیه را از مراجع ذیصلاح بخواهد که از تاریخ وصول اولین چک 8/ 2 / 96 تا به امروز 45 روز گذشته است و لیکن اطلاعات متفاوتی در اینترنت دیدم که گزینه فسخ به راحتی انجام نمی گیرد ! مبلغ اجاره پرداخت نشده تا کنون 125 میلیون ریال و در حیطه شورای حل اختلاف می باشد آیا می توانم با برگشت زدن دو چک مستاجر یعنی 8/ 2/ 96 و چک 8/ 3 / 96 دادخواست مطالبه اجور معوقه و صدور دستور تخلیه مغازه را از شورای حل اختلاف خواستار گردم ؟ توضیح اینکه اجاره ماهیانه 85 میلیون ریال می باشد که یک ماه به خاطر ماه مبارک رمضان 40 میلیون ریال می باشد لذا تا کنون 125 میلیون ریال طلبکارم ولی در برج دیگر یعنی 8/ 4 / 96 کل مبلغ طلب بنده 210 میلیون ریال می گردد یعنی یک میلیون تومان بیشتر از مبلغ موجوز رای در دادگاه حل اختلاف ! لطفا بنده را راهنمایی نمایید که الان قادر به طرح دادخواست می باشم یا خیر ؟ با تشکر فراوان

پاسخ ها :

دادراه

دادراه:

استان :

شما می توانید فسخ کنید به دلیل این که در قراردادتان به طور صریح این شرط وجود دارد که در صورت تاخیر در پرداخت اجاره بیش از یک ماه حق فسخ دارید. بله می توانید در شورای حل اختلاف دادخواست بدهید. اما از آن جایی که زمان کمی تا پایان این ماه باقی مانده است، بهتر است در دادگاه حقوقی اقدام کنید. به این صورت که در ابتدا اظهارنامه ای برای تسویه حساب، فسخ و تخلیه برای ایشان بفرستید و در صورتی که ایشان در مهلت تعیین شده در اظهارنامه حاضر به پرداخت اجاره های عقب افتاده و فسخ نشدند، آنگاه دادخواست مطالبه اجور معوقه و تایید فسخ قرارداد اجاره را همراه با تخلیه عین مستاجره به دادگاه تقدیم کنید.