مشاوره حقوقی رایگان - الزام قانونی ارسال اظهارنامه زمین یک بار وکالت داده شده از جانب موکل

با درود.فرزندان خانواده ای در رابطه با قطعه زمینی موروثی به دو تن از فرزندان پسر و یکی از دامادهای خانواده در سال 1382 وکالت جامع (کاری فروش)بلاعزل اعطا نموده اند.سند زمین دفترچه ای و به نام پدر مرحوم خانواده می باشد.در متن وکالت نامه حق فروش از موکلین سلب نگردیده است و در زمان اعطای وکالت فروشنامه ای بین وکلا و موکلین رد و بدل نگردیده است.بدلیل بروز برخی اختلافات یکی از موکلین قدرالسهم مربوط به خود را از طریق نوشتن فروشنامه و اعطای وکالت در دفترخانه ی اسناد رسمی در سال 1401 به فرزند خود واگذار نموده است.حال به جهت اطلاع به وکلا مبنی بر واگذاری سهم خود از طریق ارسال اظهارنامه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه گردیده و پس از مشاهده ی مدارک از جانب مسئولین دفاتر که عمدتا قاضی بازنشسته می باشند این چنین عنوان گردیده که با ارسال اظهارنامه وکلا می توانند بر علیه موکل به اتهام فروش مال غیر اقدام نمایند و استدلالشان این مسئله می باشد که در صورت طرح پرونده در دادگستری برخی از قضات دادگستری صرفا اعطای وکالت فروش بلاعزل(بدون فروشنامه و مبادله مالی)را به منزله واگذاری ملک قلمداد می نمایند و وکالتی که مجددا زده شده است قابل قبول نمی باشد.حال سوال اصلی این مسئله می باشد که با توجه به اینکه در متن وکالت نامه ی اولیه حق فروش و توکیل به غیر دو مرتبه مع الواسطه به وکلا اعطا گردیده و حق عزل وکلا از جانب موکل تا پایان مورد مورد انجام وکالت(که شامل فروش و واگذاری عرصه می شود)سلب شده است آیا اقدام این موکل در رابطه با به فروش رساندن قدرالسهم مربوط به خود قبل از اینکه وکلا برای این عمل اقدام نمایند غیرقانونی بوده است؟و می تواند حقی برای وکلا جهت اقدام علیه وی ایجاد نماید و یا خیر؟با تشکر.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطلب ارسال شده توسط شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
جهت اظهارنظر مدارک و مستندات نیاز به بررسی است